Wervik brengt passende hulde aan zes gepensioneerde personeelsleden: “Leuke cartoon als geschenk”

Omringd door hun partners en leden van het stadsbestuur bemerken we vooraan vlnr Philippe Verraes, Conny Volckaert, Francis Borteel, Marijn Witdouck, Veronique Verlinde en Damiaan Beele. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

De huldiging van dit keer zes personeelsleden van stad Wervik die met pensioen gingen, vond voor het eerst plaats in de theaterzaal van gc Gilwe. De hulde verliep op een stijlvolle manier en bij elke afscheidnemende medewerker werd een verzameling cartoons geprojecteerd die ereburger André Nollet over de respectievelijke loopbaan en anekdotes tekende.

Veronique Verlynde (61) nam bij de stad deel aan een examen ‘technisch beambte schoonmaak’, startte begin januari 2018 met een vervangingscontract en kwam uiteindelijk een half jaar later voor onbepaalde duur in dienst. Eerst in het stadhuis, later stond ze in voor het onderhoud van buurthuis De Kier in de Gosserieslaan.

“Ze slaagde erin om alles daar spic en span te houden”, zei burgemeester Youro Casier. “Vuile voeten werden daar niet getolereerd. Ze was streng, maar ook een bezorgde moederkloek voor de collega’s. Op dinsdag en donderdag zorgde Veronique steeds voor de soep.”

Marijn Witdouck (63) uit Geluwe had een heel lange loopbaan bij de stad. Ze zwaaide af als omgevingsambtenaar. Begin augustus 1985 begon Marijn eerst in de toen nieuwe bibliotheek en verhuisde nadien naar de bevolkingsdienst, waar het rijksregister werd opgestart.

Nertsenkwekerij

Marijn maakte de volledige technologische evolutie mee. Na verschillende examens en bevorderingen werkte ze vele jaren op de dienst Stedenbouw. “Een loopbaan van 39 jaar bij de stad Wervik”, aldus de burgemeester. “Een echte zeldzaamheid. Marijn had een heel grote expertise op het gebied van ruimtelijke ordening en stedenbouw.”

Conny Volckaert (62) fungeerde als milieuambtenaar. Ze groeide op in de Barakken in Menen en woont in Lauwe. Professioneel begon ze eerst bij de stad Menen. Na een blijkbaar moeilijk examen werd ze vanaf juni 1999 milieuconsulente bij de stad Wervik. “Conny was technisch heel goed onderlegd en was van vele markten thuis”, aldus Casier. .

“Moeilijke dossiers kwamen ook dikwijls bij Conny terecht. Haar naam blijft onlosmakelijk verbonden aan windmolens, de aanvraag voor een nertsenkwekerij in de Menensesteenweg en het fameuze Franse blauw kot. Dergelijke dossiers bleven haar soms jarenlang achtervolgen.”

Algemeen directeur

Francis Borteel (63) ging recent met pensioen. Hij woont in Geluwe maar groeide op in Houthem. Hij was werfwerkmeester bij de gemeente Komen, van 1 februari 1985 tot 31 mei 2010. Hij begon dan als technisch medewerker bij de stad Wervik. Francis had niet echt een kantoorjob, maar was ook veel de weg op om werken te controleren en te overleggen met aannemers. “We gaan niet enkel je inzet op het werk missen, maar ook je vele filosofische beschouwingen blijven in ons geheugen gegrift”, zorgde de burgemeester voor een compliment.

Damiaan Beele (63) uit Geluwe was vanaf 2001 eerst in dienst van het OCMW en het Woon- en Zorgbedrijf. Hij was stafmedewerker, heeft diverse taken uitgeoefend en was heel deskundig. Damiaan heeft in zijn loopbaan véél moeten verhuizen van bureau.

Algemeen directeur Philippe Verraes (65) uit Geluwe is met pensioen sedert augustus.

De licentiaat in de rechten en communicatiewetenschappen volgde in 1992 wijlen Jacques Christiaen op als stadssecretaris. Hij werkte samen met drie burgemeesters: wijlen Rosa Martens, wijlen Johnny Goos en Youro Casier, talrijke schepenen en heel wat personeelsleden. In 2019 werd het OCMW ingekanteld bij de stad waardoor Philippe algemeen directeur werd van beide besturen. In het totaal moest hij ongeveer 200 personeelsleden aansturen.

Leerkrachten

Sedert zijn pensioen heeft hij niet stilgezeten. Zo was hij redder in nood als waarnemend algemeen directeur van de gemeente Heuvelland en is hij lesgever bestuursrecht bij Vonk. Philippe overliep in zijn eigen stijl de loopbaan van de vijf gepensioneerde collega’s. Opmerkelijk is alvast dat Marijn, Damiaan en Conny allemaal een opleiding voor leerkracht volgden.

De zes medewerkers kregen hun cartoon in een kader en een geschenk. Voor hun partners waren er bloemen of een geschenk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier