Zomerbar Ter Couttere in Zwevezele maakt zich op voor tweede editie: “Er zal hier bijna ieder weekend wel iets te doen zijn”

Inge Vandevelde, Céleste Vancauwenberghe, Mila Verhooghe en Nick Verhooghe maken zich op voor een tweede zomer vol evenementen in hun hoeve Ter Couttere. © CSD
Redactie KW

In Wingene kan je vanaf 21 juni opnieuw terecht in zomerbar Ter Couttere van Inge Vandevelde (41), Nick Verhooghe (50) en Céleste Vancauwenberghe (20). De hoeve, die vlakbij het Kasteelpark in Zwevezele gelegen is, vormt komende zomer opnieuw het decor voor heel wat oldtimerevenementen, terwijl ook het populaire Kidsfest een terugkeer maakt. “Bijna ieder weekend zal er wel iets te doen zijn”, klinkt het.

In de Koolskampstraat in Wingene, vlakbij het Kasteelpark in Zwevezele, ligt de hoeve Ter Couttere. Ooit maakte de hoeve onderdeel uit van het kasteeldomein, maar sinds enkele jaren is het de thuis van Nick Verhooghe (50) en Inge Vandevelde (41) en hun kinderen Céleste (20), Mila (10) en Vice (7), die er plannen hebben voor het openen van een feestzaal.

“We zijn al twee jaar aan het werk in de oude schuur, maar omdat we alles zelf doen gaat het niet zo snel”, zegt Inge. “Om de mensen nu al eens laten proeven van wat er allemaal mogelijk is op ons domein, zullen we voor het tweede jaar op rij een zomerbar openen.”

Themadagen

Net als vorig jaar nodigt het gezin iedereen uit in hun tuin, waar een grote stretchtent plaats biedt voor zo’n 100 mensen. “Er komt ook weer een uitgebreide speelzone voor de kinderen, inclusief springkasteel, zodat ouders onbezorgd kunnen genieten van onze verse cocktails, frisse biertjes en ambachtelijke hoeve-ijsjes”, zegt Nick.

“Ook onze populaire evenementen en themadagen maken dit jaar hun terugkeer, en het zullen er nog meer zijn dan vorig jaar”, gaat Céleste verder. “Daar zitten opnieuw heel wat oldtimerevents bij, zoals het Cars & Coffee ontbijt op 30 juni, de Moparty op 25 augustus, inclusief liveoptreden van Corre & the Bang, en d’Oude Puffersrit op 17 september. Maar ook de Ladies Night en het Kidsfest komen terug voor een tweede editie.”

Openingsweekend

“Het weekend van 21 juni wordt ons openingsweekend”, zegt Inge. “Op 23 juni is er meteen het eerste specialleke, want dan hebben we gezorgd voor enkele paardenkoetsen op ons domein waarmee we iedereen willen uitnodigen voor een kort ritje rond het domein. Bijna ieder weekend zal er iets te doen zijn, telkens voor een ander doelpubliek. En we hopen op een mooie zomer waarin we extra veel mensen naar onze tuin kunnen lokken.” (CSD)

Zomerbar Ter Couttere is te vinden in de Koolskampstraat in Zwevezele en zal vanaf 21 juni tot 25 augustus ieder weekend geopend zijn. Op vrijdag is dat van 17 tot 23 uur, op zaterdag en zondag van 14 tot 23 uur. Op feestdagen en mooie zomerdagen zullen de deuren van de zomerbar nog extra geopend worden. Meer info via de Facebookpagina Ter Couttere.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier