West-Vlaanderen boven op BK Manillen

We zien v.l.n.r. Jan Janssens (IWWA regiomanager W-VL), burgemeester Wilfried Vandaele, Gerdy Couvreur (Belgisch Kampioen), Freddy Verhuizen (voorzitter IWWA), Hilde Dhont (schepen Sport en Recreatie), Lieve Vandamme (Sportraad De Haan). © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het BK Manillen in sporthal Haneveld in De Haan kleurde afgelopen weekend opvallend West-Vlaams, maar uiteindelijk was het toch een Oost-Vlaming die met de titel aan de haal ging. Met 278 deelnemers blikt de organisatie tevreden terug.

In de individuele competitie won Gerdy Couvreur uit Ninove, die ook deel uitmaakt van de winnende kaartclub De Garve voor de groepscompetitie. Van diezelfde club kroonde Eric Van Twembeke uit Brakel zich eerder dit jaar tot wereldkampioen in Zulte. De club telt nu dus zowel de regerende Belgische als wereldkampioen in haar rangen. De individuele top vijf werd verder aangevuld door Christ Deryckere (Roeselare), Els Deschrevel (Alveringem), Eva Maes (Torhout) en Ibe Fraeyman (Torhout), waarmee het podium toch nog opvallend West-Vlaams kleurde.

278 deelnemers

“Ei zo na mocht een jonge West-Vlaamse uit Torhout zich tot Belgisch kampioen kronen”, zegt organisator Jan Janssens. “Met negen op negen gewonnen boompjes stond ze na drie rondes aan de leiding, maar in de laatste ronde liep het mis.”

De organisatie klokte voor deze editie af op 278 deelnemers. Allen kregen ze een mooie goodiebag mee naar huis met een Coast Zero biertje, een gepersonaliseerd kaartspel en een handdoek geschonken door de gemeente De Haan. “Heel tevreden over deze eerste editie in De Haan”, besluit Janssens. “De gemeente werkte heel goed mee en we hebben niks dan lovende kritieken gekregen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier