Voorstellingen, zoektochten, en yoga: Mariakerke biedt opnieuw een zomers aanbod voor gezinnen met kinderen

De voorstelling vond woensdag plaats. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Oostende profileert Mariakerke al enkele jaren als de meest kindvriendelijke badplaats aan de kust en ook nu stellen ze opnieuw een heus programma voor waar kinderen voorop staan. Workshops, theatervoorstellingen en een unieke zomerzoektocht maken deel uit van de activiteiten die komende zomer op de agenda staan.

Het aanbod in Mariakerke is de voorbije jaren sterk uitgebreid. Toerisme Oostende slaat dit jaar de handen in elkaar met Het Hannekesnest, de uitgeverij van Hanne Luyten, om een zomerzoektocht te organiseren. Het hoofdpersonage is Gasten de garnaal. Dat moet voor de lokale handelaars extra bezoekers aantrekken, want gezinnen moeten bij de handelaars langsgaan tijdens de zoektocht. Maar er zijn nog meer zoektochten. Zo is er ook een zoektocht gebaseerd op het doe-boek van Dieter Coppens en is er zelfs een mysterieus onderzoek in Cluedo-stijl onder de noemer het Mariakerkemysterie.

“Mariakerke is het hele jaar door een leuke bestemming voor gezinnen met kinderen”, zegt David Naessens, voorzitter van de Handelaarsbond Mariakerke. “Naast de vele activiteiten heeft Mariakerke nog veel meer te bieden. Denk maar aan de beachbars en de vele horecazaken.”

Voor iedereen

In het houten amfitheater vinden een twintigtal voorstellingen plaats, gericht op kinderen vanaf 6 jaar. Maar er zijn ook ouder en kind-pilates en yoga op het strand. De sessies worden gratis gegeven. Inschrijven is echter verplicht. Verder zijn er ook nog creatieve workshops in samenwerking met Horizon Educatief en worden er opnieuw surfsessies aangeboden dankzij Surfclub Inside Outside.

“We bieden met deze activiteiten een unieke ervaring op maat”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “We hebben het programma van de voorbije jaren verder uitgebreid om iedereen de kans te geven om van het zomerse aanbod te genieten. Er is ook een tijdelijk infopunt op het Strandplein waar je terecht kan voor alle info.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier