Vier vrienden nemen deel aan bekende Budapest Rally: “En dat in een Volvo uit 1986”

De vier rallyrijders: Seppe Lejeune, Milan Van Haute, Warre Lejeune en Jurre Masson. © Eric Flamand
Redactie KW

Op zaterdag 13 juli staan de broers Seppe en Warre Lejeune samen met vrienden Jurre Masson en Milan Van Haute in Brussel aan de start van de Budapest Rally. Met hun Volvo uit het bouwjaar 1986 hopen ze na 2.500 kilometer heelhuids te finishen in de Hongaarse hoofdstad.

De Budapest Rally valt in niets te vergelijken met bijvoorbeeld de Rally van Ieper. Het is eigenlijk een soort roadtrip, over meer dan 2.500 kilometer van de allermooiste wegen van Europa, met dagelijkse routes van ongeveer 450 kilometer. Ook vanuit de regio Poperinge-Westouter zal deze rally met argusogen gevolgd worden. De Poperingse broers Seppe (20) en Warre (18) Lejeune, Jurre Masson (20) uit Abele en Milan Van Haute (20) uit Westouter tekenen immers present bij de start op 13 juli in Brussel.

“Onze interesse werd gewekt door verhalen van mensen die eerder al deelnamen”, aldus Jurre Masson. “Toen gingen we op zoek naar een Volvo 240 om deel te nemen, gezien Seppe grote fan is van dit merk. We vonden er eentje uit 1986, en zijn een half jaar geleden begonnen met de nodige werken aan de auto. Intussen hebben we al drie dergelijke auto’s staan om aan de nodige wisselstukken te raken.”

Taken verdelen

“Van bij het begin hebben we de taken verdeeld”, reageert Milan. “Gezien Jurre en Seppe meer thuis zijn in de autotechnologie, besloten Warre en ik om ons bezig te houden met het aantrekken van de nodige sponsors. Het is zeker geen rally tegen de klok, en je kan zelfs al voor de start flink wat punten verdienen door diverse challenges. Zo was er eentje waarbij je om ter meest mensen in de auto moest krijgen, met een maximum van 20, en bij ons lukte het met 18. Een succesvolle Instagramaccount hebben, persaandacht krijgen,… Het zijn allemaal onderdelen waar je vooraf heel wat punten voor kan krijgen.”

Op zaterdag 13 juli starten er telkens 200 wagens vanuit Brussel en Amsterdam en de ritten gaan via de Vogezen, Zwitserland, de Stelviopas en de Dolomieten, Venetië, Plitvice (Kroatië) en Balaton (Hongarije) om op vrijdag 19 juli hopelijk te finishen in de hoofdstad Boedapest. “Het wordt zeker geen sinecure voor onze wagen, met die vele bergritten, maar ook niet voor de bemanning, zonder airco aan boord. Onze voornaamste doelstelling? Plezier beleven en zeker een pak ervaring opdoen. En de wagen, die nu al 493.000 kilometer op de teller heeft, veilig terug naar de Westhoek brengen.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier