Vier jonge chefs pakken uit met Food Fest Talloor

We zien achteraan het team van Cotton Kitchen, kabinetsmedewerker Arthur Vandenbulcke en Charlotte Vanfleteren van Parazaar. Vooraan: Feysal Ghafelzadeh van Spicy Lemon, schepen Ruth Vandenberghe en Marie Pieters van Pauline. © Kurt De Schuytener
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De jonge culinaire talenten Marie Pieters van Pauline, Charlotte Vanfleteren van Parazaar, Maryam Marvani van Spicy Lemon en Thijs Gelaude van Cotton Kitchen slaan de handen in elkaar voor het event Food Fest Talloor op 16 juni in Bolwerk in Kortrijk.

Dat Kortrijk heel wat te bieden heeft op culinair vlak hoeft geen betoog. Tijdens een nieuw culinair event krijgen jonge Kortrijkse chefs de kans om enkele bijzondere gerechten op tafel te toveren. Zij haalden de mosterd bij lievelingsgerechten van enkele internationale artiesten: Amy Winehouse, Whitney Houston, John Lennon, Bob Marley en Ed Sheeran. Zo zal je bijvoorbeeld ontdekken dat Whitney Houston en John Lennon beiden een zwak hadden voor sushi. “Het zullen niet de gekende versies zijn van de gerechten, wij geven er een switch aan”, verklappen de vier chefs.

“Met Talloor lanceren we een nieuw stadsevent dat het Kortrijks DNA volledig in zich heeft, een uniek event met een rebels kantje”, zegt schepen van Marketing Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). “Heerlijk eten van lokale chefs gecombineerd met een muzikale namiddag in de tuin van Bolwerk met muziek van de vijf gekozen artiesten. Na de middag treedt nog een coverband op in de mooie Bolwerktuin en daarna neemt een dj het over.”

Voor alle leeftijden

Talloor verwelkomt met plezier ook de kleinsten onder ons. De jongens van Boit Pizza maken heerlijke pizza’s Napoli style. Na de pizza worden ze getrakteerd op een ijsje van de dames van Crèmeux. De Bolwerktuin staat voor hen klaar om er een hele namiddag in te ravotten, Bolwerk speelmateriaal incluis. Een kinderticket kost 15 euro en daarin zit een drankje naar keuze, vier stukken pizza, een ijsje en een avontuurlijke speelnamiddag. Ook de volwassenen kunnen later op de dag terecht tegen betaling bij Crèmeux en Boit voor een ‘klein goestje’.

Tickets kosten 40 euro voor volwassenen. Hiervoor krijg je een Talloorcocktail bij aankomst in samenwerking met Nude, vier gerechten en een muzikale namiddag. Er is een vegetarisch alternatief mogelijk. Bolwerk vind je in de Spinnerijstraat 105 in Kortrijk. Voor een van de 250 tickets kan je terecht op www.visitkortrijk.be/nl/talloor. Het is aangeraden er snel bij te zijn. Het culinair feest begint om 11 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier