Dromen van Oostende vervult vierde en grootste droom van Babette: beachfestival mét reuzepopcornmachine

De droom van Babette kwam uit: een groot beachfestival met veel popcorn. © gf
Redactie KW

Stad Oostende organiseerde in het najaar van 2023 de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Uit 826 dromen koos de Kindergemeenteraad een grote winnaar en kregen nog enkele dromen een juryprijs. De vierde droom die in vervulling gaat, is de grote droom gekozen door de Kindergemeenteraad. De tienjarige Babette zag het groot: “Ik droom van een beachfestival voor alle vijfdes en zesdes in Oostende met een reuzegrote popcornmachine!” Die droom kwam nu uit.

Op een zonovergoten strand kwamen op donderdag 27 juni 2024 meer dan duizend kinderen samen op Babettes Beachfestival. Het sportstrand van Oostende werd omgebouwd tot een heuse festivalsite waar de enthousiaste kinderen werden ontvangen en de vele tien-, elf- en twaalfjarigen een eerste festivalervaring beleefden.

Twee dromen in één klap

Om 11.00 uur stroomden de kinderen en begeleidende leerkrachten toe en werden ze onmiddellijk ondergedompeld in de festivalsfeer met muziek van DJ Dax. Na het lunchmoment ging het feest echt van start. Dromen van Oostende liet dan ook niet één, maar twee dromen in vervulling gaan vandaag. Het olijke dj-duo Flux en Flex stuurde ook een droom in: dj’s zijn op Ostend Beach. Dat lukte niet, maar de jongens mochten wel op het Beachfestival draaien. Ze kregen nu dus ook de kans om op het grote podium hun dansbare deuntjes aan hun leeftijdsgenoten te laten horen. De toon was daardoor meteen gezet en de dansbenen van de kinderen begonnen los te komen. Na dat hoogtepunt volgde ook nog de Poco Loco Kids Disco, die alle kinderen aan het springen, zwaaien en dansen bracht.

Popcorn à volonté

Als op een echt festival waren er naast muziek ook randanimatie en versnaperingen. De kindercocktails vloeiden rijkelijk, ijsjes werden opgesmuld, de reuzegrote popcornmachine draaide overuren en er waren enkel lachende gezichten te zien. Wie even genoeg had van het bewegen, kon terecht in de chillzone, waar ook circusatelier Woesh samen met een aantal animatoren van pleZAND de kinderen entertainde.

Smullen van popcorn.
Smullen van popcorn. © gf

Met de voetjes in het zand en de zon op hun gezicht, dansten de kinderen de hele middag en amuseerden ze zich te pletter. Bedankt Babette om groots te dromen en iedereen een fantastische dag te bezorgen!

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier