Blankenberge pakt uit met nieuw evenementendorp ‘Zomer aan de Pier’: “Uniek vertier voor jong en oud”

‘Zomer aan de Pier’ moet van midden juni tot eind augustus dé trekpleister voor jong en oud worden in de badstad. © gf
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het lokaal bestuur Blankenberge pakt deze zomer uit met een nieuw evenementendorp vlak naast de Belgium Pier. ‘Zomer aan de Pier’ moet van midden juni tot eind augustus dé trekpleister voor jong en oud worden in de badstad. “Het moet een inclusief en verbindend concept worden”, zegt schepen voor Evenementen Mitch De Geest.

‘Zomer aan de Pier’. Met dit vernieuwend concept breidt het lokaal bestuur de Blankenbergse evenementen- en activiteitenkalender deze zomer grondig uit. “Van midden juni tot en met augustus zal een evenementendorp op een A-locatie – op het strand ten westen van de Pier – dé trekpleister worden voor inwoners, tweedeverblijvers, bezoekers en toeristen”, zegt Mitch De Geest, schepen voor Evenementen in Blankenberge.

Vernieuwend concept

Het stadsbestuur broedde er naar eigen zeggen al langer op een vernieuwend concept waarmee het enkele troeven in de stad samenbrengt: het strand en de Belgium Pier enerzijds, een divers en vernieuwend aanbod anderzijds. “Met ‘Zomer aan de Pier’ hebben we dit concept nu gevonden”, zegt burgemeester Björn Prasse. “We willen dit de komende maanden echt als ‘merk’ in de markt zetten, en als het aanslaat, maken we er een terugkerend event van.”

Het evenementendorp wordt een aanvulling op de reguliere evenementen die ’s zomers verspreid in de stad plaatsvinden. “Het is de bedoeling om grootschalige events op deze site samen te brengen. Met de programmatie komen we tegemoet aan de vraag van onze plaatselijke jeugd en inwoners die op zoek zijn naar uniek vertier. Het moet een inclusief en verbindend concept worden”, meldt De Geest nog.

“We willen niet in het vaarwater komen van strandbars. We geven strandgangers overdag de rust die ze zoeken”

Het lokaal bestuur kiest er ook bewust voor om de meeste events ‘s avonds te laten plaatsvinden. “Op die manier komen we niet in het vaarwater van de strandbars en geven we de strandgangers overdag de rust die ze zoeken. Het moet vooral een locatie worden waar we grotere concepten kunnen neerzetten, complementair aan lokale projecten als Parkies en Boho Village. Blankenberge zal deze zomer ook veelvuldig aanwezig zijn in de nationale media, want we spelen de Belgium Pier volop uit”, besluit burgemeester Prasse.

Een greep uit het aanbod: Zomerhit, De Tijdloze van StuBru, het Mardi Gras Festival, MNM Start To DJ 2024, Mega Beach Festival… De volledige programmatie wordt later bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier