Ook ‘Bruges Plage’ is klaar voor de zomer: redders moesten al kind uit het water halen

Bart Dezeure start zijn tweede seizoen als hoofdredder in Zeebrugge. © Davy Coghe Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Met de start van de zomervakantie staan ook de redders weer elke dag paraat. Dit seizoen kunnen Bart Dezeure en zijn assistent Karel Van Hoey een beroep doen op 52 jobstudenten.

“De meeste redders zijn anciens. Er waren honderd kandidaten voor acht vacante plaatsen. Blijkbaar is onze 650 meter brede zwemzone fel gegeerd onder de jonge redders”, zegt hoofdredder Dezeure, die ook meteen een boodschap de wereld instuurt. “Ouders, let goed op uw kinderen op het strand. De redders zijn geen babysits.”

Diepe kel

Hij doet dit niet zomaar, want de redders hadden deze week al de handen vol met de vele schooluitstapjes naar Bruges Plage. Maandag moest een Zeebrugse redder een leerling uit zee halen. Met het snel opkomende springtij was een kind in een diepe ‘kel’ vol onderstroming in de problemen geraakt, maar gelukkig met een goede afloop.

Goed nieuws voor ‘nijpende noden’: na het overlijden van wc-meneer Jacques is de Stad Brugge erin geslaagd om toch een nieuwe uitbater van de toiletten in het Badengebouw te vinden. Sinds 15 juni is de Roemeense familie Prosie elke dag present in het Badengebouw.

Kinderen gratis

Ileana en Dimitri krijgen af en toe de hulp van hun dochter Maya, want Ileana werkt ook als monitor in een Blankenbergs rusthuis en Dimitri baat een winkel in Italiaanse charcuterie en andere delicatessen uit aan Seafront. Maya stelt de jonge plassers gerust: “Kinderen onder de twaalf moeten niet betalen, de rest 1 euro.”

De Zeebrugse strandwijk telt twee nieuwe horecazaken: Chloë en Robin van Banana Moon Beach bar runnen nu ook ’t Zandlopertje, met zeeduivel, garnaalkroketten en vol-au-vent op het menu. Ook MariTimes kreeg nieuwe uitbaters en opent normaal deze week.

Voorlopig is het wachten op de foodtruck van Lagaar, want de keuken van dit Zeebrugs restaurant raakte beschadigd bij een brand in een aanpalende garage. Enig minpunt is dat het pand waar restaurant Amuzee gevestigd was te koop staat. In de visserswijk krijgt ‘t Werftje concurrentie van het pop-up restaurant Quatre Mains Club.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier