Meer dan 13.000 bezoekers genieten van 33ste editie Feest in ‘t Park in vernieuwde festivalsetting: “Een onvergetelijke start van de zomer”

Feest in 't Park lokte zaterdag 13.000 bezoekers naar het Minnewaterpark en het Bargeplein. © Jonatan Fux
Redactie KW

Een zomerse en gezellige sfeer, een prachtig vernieuwd park, de opzwepende dansbeats van nationale en internationale artiesten én het inhoudelijk lokaal mondiaal verhaal van Feest in ‘t Park lokten zaterdag 13.000 bezoekers naar het Minnewaterpark en het Bargeplein. De derde editie georganiseerd door Brugge Plus en de 33ste editie sinds de start van het mondiaal festival was een groot succes.

Franky Demon, voorzitter van Brugge Plus, is tevreden: “Feest in ‘t Park gaf een onvergetelijke start van de zomer. Het Minnewaterpark én het Bargeplein vormden dé ontmoetingsplek voor Bruggelingen en de wereld. Het evenemententerrein breidde dit jaar uit en bood meer plaats aan de WereldAvonturenWeide (het vernieuwd kinderdorp) en creëerde nog meer beleving en gezelligere eetplaatsjes op de terrasjes in het Minnewaterpark. Het programma was een mooie mix van plezier en bewustwording. De betrokkenheid van de stadsdiensten, talrijke vrijwilligers en de deelnemende organisaties was van onschatbare waarde. Deze ingrediënten droegen allen mee aan deze succeseditie waarop ik tevreden terug kijk.”

Het evenemententerrein breidde dit jaar uit en bood meer plaats aan de WereldAvonturenWeide (het vernieuwd kinderdorp).
Het evenemententerrein breidde dit jaar uit en bood meer plaats aan de WereldAvonturenWeide (het vernieuwd kinderdorp). © Jonatan Fux

Meer dan een muziekfestival

Feest in ‘t Park is niet alleen een muziekfestival, maar het draait ook rond bewustmaking. De organisatie lichtte de SDG’s uit en zette de duurzame samenwerking tussen de Fair Trade steden Brugge en Ebolowa voorop. “Feest in ‘t Park stond ook dit jaar in het teken van duurzaamheid en internationale solidariteit”, aldus burgemeester Dirk De fauw. “Dit jaar belichtten we specifiek ‘SDG 17: Partnerschappen’ , want samenwerking is essentieel voor vooruitgang. Met onze partners in Ebolowa laten we nu al ruim vier jaar zien dat creatieve oplossingen wereldwijd mogelijk zijn. Het was mooi om te zien dat feesten en bewustwording ook dit weekend het perfecte huwelijk vormen.”

Feest in 't Park lokte zaterdag 13.000 bezoekers naar het Minnewaterpark en het Bargeplein.
Feest in ‘t Park lokte zaterdag 13.000 bezoekers naar het Minnewaterpark en het Bargeplein. © Jonatan Fux

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier