Lokale horeca verenigt voor EK-dorp: “Wij gaan door zolang de Rode Duivels doorgaan”

Filip Nelen (Atelier Diner), Stijn Lerouge (Café Mitra), Kato Fransiss (Café Mitra), Lisa Vannevel en Goran Vanneste (Den Bunker), Benjamin Pasbecq en Sarah Baten (Quatre d’Or). © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

De Markt van Oedelem wordt in juli omgetoverd tot een voetbaldorp voor het EK-voetbal. Voor de organisatie ervan slaan vzw Den Bunker, café Mitra en brasserie Quatre d’or de handen in elkaar.

Voor alle groepswedstrijden van de Rode Duivels op 17, 22 en 26 juni organiseren de initiatiefnemers een dorpsfeest op de Markt van Oedelem. “Iedereen mocht vrijblijvend iets organiseren, waarna wij de koppen bij elkaar hebben gestoken”, vertelt Stijn Lerouge van café Mitra. “We plaatsen een groot scherm aan het Schepenhuys, en net voor Studio Smaak komt een grote container voor de bar”, vult Goran Vanneste van vzw Den Bunker aan. “Met Atelier Diner zorgen we dan weer voor de catering”, gaat Filip Nelen verder. “Wat we precies serveren, weten we nog niet. Maar wellicht houden we het binnen ‘voetbalnormen’ in de vorm van frietjes, een hamburger, noem maar op.”

dansbare deuntjes

“Naast de voetbalwedstrijden vullen de initiatiefnemers het dorpsfeest aan met ambiance in de vorm van een dj”, gaat Benjamin Pasbecq van bistro Quatre d’Or aan. “Daarbij gaan we steeds voor lokaal talent om voor opzwepende beats en dansbare deuntjes te zorgen”, gaat Lisa Vannevel van vzw Den Bunker verder. “Op een goeie avond lokten we bij vorige edities tot 1.800 mensen naar hier. Hopelijk kunnen we dat nu overdoen”, gaat Lerouge verder. “We onderzoeken nu nog een systeem voor de herbruikbare bekers. Alle organisatoren moeten daar vanaf nu mee werken, maar dat is niet eenvoudigweg in te voeren. In de plaats van een waarborg, onderzoeken we de piste om met een beloningssysteem te werken.”

kinderanimatie

Ook voor kinderen zal er animatie op het dorpsplein te vinden zijn. “Zo maken we er een feest van voor iedereen. We nodigen iedereen uit om zich bij ons aan te sluiten en dit feestelijke moment te vieren op de Markt van Oedelem. Wij gaan door zolang de Rode Duivels doorgaan”, besluit Vanneste.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier