Klaar voor een leuk Belgisch feestje in Roeselare: EK voetbal op groot scherm op het Polenplein

De horeca-uitbaters van het Polenplein zijn klaar voor het EK. © Stefaan Beel
Peter Soete

Op 14 juni gaat het EK voetbal in Duitsland van start. De horecamensen van het Polenplein willen daar een groot feest van maken. Er komen minstens drie wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm en het Polenplein wordt een echte fanzone.

Op dat Polenplein komt er een scherm van 32 vierkante meter om de matchen van de Rode Duivels op het EK in Duitsland, dat loopt van 14 juni tot en met 14 juli, te volgen. Dit fandorp is een initiatief van vzw De Polenpleinvrienden, de nieuwe vereniging van de vijf horecazaken op het Polenplein. Restaurant Suurplas en cafés Den Arend, Cirque, La Escalera en Bistro Botanique slaan de handen in elkaar om de voetballiefhebbers een fantastisch EK van de Belgen aan te bieden. De Stad Roeselare verzorgt de security en plaatst ook toiletten.

Biertankwagen

“Het is de bedoeling om ons te baseren op het WK van 2018 toen we hier voor het eerst een fandorp hebben georganiseerd”, vertelt Dominik Daeninck van restaurant Suurplas. “Er komt opnieuw een reuzenscherm aan Kopie Deleye en op het Polenplein werken we weer met een ‘biertankwagen’ van Haacht. Rond het Polenplein komen er afsluitingen met twee ingangen naar het plein via de Nonnenstraat en de Bistro en twee uitgangen via het Poststraatje naar de Ooststraat en een uitgang via de Botermarkt. We zijn niet aan ons proefstuk toe en weten best wel hoe we een feestje moeten bouwen. We zijn er zeker van dat het tijdens de wedstrijden van de Belgen dan ook ‘volle bak’ zal zijn op het grootste voetbalterras van ’t stad. En natuurlijk duimen we dat we veel meer wedstrijden van de Belgen kunnen bekijken dan de voorrondes.”

BK wielrennen

“Naast de wedstrijden België-Slovakije (17 juni), België-Roemenië (22 juni) en Oekraïne-België (26 juni) komt ook het BK wielrennen van 23 juni rechtstreeks op het groot scherm op het Polenplein.”

“Op de Batjeszaterdag, wanneer de Belgen tegen Roemenië voetballen, zal er ook een dj het beste van zichzelf geven tot één uur ‘s nachts. Bij de andere wedstrijden stopt de muziek een uur na de wedstrijd. En misschien zorgen we nog wel voor een muzikale verrassing !”

“In Suurplas en misschien bij groot succes ook in Escalera, worden ook vippakketten verzorgd. Voor 100 euro krijgen de gasten tapas, een WK-burger met frietjes voor of na de wedstrijd en tien drankjetons. Binnen zal voor die vipgasten ook een Primus-tap geïnstalleerd worden. Er kan op het Polenplein enkel met jetons betaald worden en men kan die aankopen cash of met Payconiq.”

“En nu maar duimen dat we op de wedstrijddagen van de Belgen schitterend weer hebben. Want daar staat of valt een voetbalfeestje uiteindelijk mee.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier