Dreambeats wordt groter en spectaculairder: “Hopelijk wordt het mooi weer”

Pieter Vanoverschelde en de zijnen bouwen een brug over de Krekebeek ten einde de toegang tot het uitgebreide Dreambeats-festivalterrein te vergemakkelijken voor de 5.000 festivalgangers. (foto JDK)
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

Sinds een grote week is het weer alle hens aan dek wat betreft de opbouw van Dreambeats. Een torenhoge mainstage troont nu al boven de Krekemeersen uit. Organisator Pieter Vanoverschelde en zijn crew dromen nu al van een opnieuw uitverkocht festival en hoopt dat de weergoden tegen 29 juni van gedacht veranderen.

“De mainstage krijgt stilaan vorm en we hebben er al een paar dagen hard werken opzitten. We zijn echter nog lang niet klaar en hebben nog een goeie week voor het feest losbarst”, aldus Pieter Vanoverschelde (41). “Er zijn vier podia waarop de beats, retro en techno worden losgelaten op het publiek: de mainstage, de retrostage, de loco stage en de BlVckprint & Friends stage. Deze vier podia vind je verspreid over het volledige domein van de Krekemeersen. De hoofdingang bevindt zich aan de Proosdijeparking die je kan bereiken via de Nieuwstraat. Dit doen we omdat het terrein wegens wegwerkzaamheden in de Lichterveldestraat moeilijk bereikbaar is. We bouwen een extra brug over de Krekebeek, zodat het publiek zich vlot op het festivalterrein kan begeven. Als thema kozen we dit jaar water en daarmee bedoelen we niet de vele tientallen liters water die al gevallen zijn de laatste maanden, maar in de eerste plaats het onwaarschijnlijk mooie decor van de waterputten van de Krekemeersen die ook dienen als decor voor ons festival.”

Nog 500 tickets

“Dit jaar werken we weer met drankbonnen in plaats van elektronische betaalsystemen. De drankbonnen kunnen op meerdere punten op het terrein worden aangekocht. Zo kunnen we het publiek nog sneller van drank bedienen en vermijden we lange wachtrijen. Er zijn lockers aanwezig op het terrein en er zijn oordopjes te verkrijgen. Evenwel is het goed om weten dat je, eenmaal je het festivalbandje om hebt, het terrein niet meer terug op mag, eens je het verlaten hebt. Wie nog geen tickets heeft, wacht beter niet te lang meer, want Dreambeats is zo goed als uitverkocht. Er zijn nog een kleine 500 tickets te verkrijgen. Een ticket voor zaterdag 29 juni kost 60,80 euro en is te verkrijgen via onze website. Het ziet ernaar uit dat de weergoden ons goedgezind zullen zijn op 29 juni. De online weermodellen voorspellen 22 à 24 graden en zon, wat het perfecte weer is voor Dreambeats”, besluit Pieter.

Meer info en tickets via www.dreambeats.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier