Zomerbar Azuro keert terug naar de Pottelberg: “We kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit”

Tim Schelfhout en Lennert Vintevogel op de nieuwe locatie van Azuro © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Na een lange zoektocht lanceren nieuwe zaakvoerders Tim Schelfhout (26) en Lennert Vintevogel (27) hun zomerbar met Ibiza gevoel nabij bouwcentrum Pottelberg, op Doenaertstraat 12. De officiële opening is gepland op vrijdag 31 mei. De toegang is gratis.

Azuro bestaat vijf jaar. Deze keer vind je de zomerbar naast bakkerij Hoornaert. “Het is een goede locatie, weg van buurtbewoners en dus met weinig kans op overlast. Met zandpartijen, zit- en ligzakken, strandstoelen, hoge barkrukken afgewisseld met lage tafels, een pergola van bamboe, olijfbomen, palmbomen en centraal een decoratief zwembad willen we een bohemian Ibiza gevoel creëren. Op Azuro worden geen zware fuiven georganiseerd, vandaar zijn we maximum tot 1 uur open. Het is niet de bedoeling om er een discotheek van te maken, maar een gezellige plek om te genieten. ’s Avonds zal je kunnen dansen op meer commerciële muziek”, zegt Lennert.

De bar – van 12 op 5 meter – serveert naast de gebruikelijke bieren, wijnen en cocktails ook verschillende non-alcoholische dranken zoals 0 procent cava, rosé of Kasteel Rouge. “Die hebben we voorgeproefd om zeker te zijn van de smaak. Daarnaast kan je voor de kleine honger ook de Azuro nacho’s, patatas bravas, hummus met knapperige crackers, gegrilde witte pens, calamares, pizza, frituurhapjes en onze tapasplank bestellen”, aldus Tim.

Azuro heeft een totaalcapaciteit van 500 personen met een deels overkapte vip area die voor iedereen toegankelijk is behalve bij speciale evenementen. Daarvoor komt het podium voor de dj. “We zijn minder groot dan andere jaren, maar kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit. We liggen niet ver van het stadscentrum en hebben voldoende plaats om fietsen te stallen of auto’s te parkeren.”

Azuro is telkens van donderdag tot en met zondag open. Op donderdag van 16 tot 23 uur, vrijdag en zaterdag tot 1 uur en op zon- en feestdagen van 11 tot 23 uur. De zomerbar blijft open tot en met zondag 1 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier