63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

De rommelmarkt op zaterdag was volledig uitverkocht. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.

Ondertussen al toegekomen aan een 63ste editie, is Koekuit-in-Feest al een flink stuk gegroeid. “Het begon ooit als een parochiefeest in het schooltje van de Charles Capellestraat”, lachten de organisatoren. “Ondertussen is het een volledig weekend van activiteiten waarmee we de Koekuit vullen. Zaterdag is standaard rommelmarktdag, en die stelde ook dit jaar niet teleur. Bezoekers konden snuisteren tussen niet minder dan 800 lopende meter standjes. Een uitverkochte editie dus. In de avonduren was het dan weer de beurt aan het kaarttalent, tijdens de streekbierenkaarting. Ook op zondag moet niemand zich vervelen. Die start traditioneel met een eucharistieviering in open lucht, waarna een aperitiefconcert de sfeer erin steekt. In de namiddag houden we het kubbtornooi en sluiten we opnieuw af met muziek.”

De rommelmarkt vormde dit weekend meteen ook een weerzien tussen lokale, bekende gezichten. Het Menens koppel Marc en Marc had er alvast hun standje met snuisterijen opgezet. “Of we fervente rommelmarktbezoekers zijn? Goh, misschien wel en misschien ook weer niet. Het moet voor ons vooral geestig blijven. En we wonen ook niet ver, dus is het altijd leuk om mensen uit de buurt tegen het lijf te lopen.”

‘Objectenhuis’ ook open

Een erg merkwaardige exposant was dan weer Sebastien Vanwalleghem. Zijn ‘Objectenhuis’ ligt pal aan het wijkcentrum, waardoor ook hij de deuren opende. “Mijn meest merkwaardige objecten tijdens dit weekend? Zo vertrok hier iemand met ‘de ontwikkeling van de big’. Het ging hier om een enorme bokaal met verschillende biggetjes op sterk water. Daarnaast is ook mijn vos een eyecatcher. Wie kan er zeggen dat hij of zo een asbak in huis heeft, die door een opgezette vos wordt vastgehouden?”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier