Voorstelling verkiezing Zotte Keirl en Zotte Treze in Pittem

Tijdens de voorstelling konden we kennis maken met zes kandidaten. We zien vooraan vlnr. : Louis Glorieux, Amélie Seynhaeve (huidige Zotte Treze), Louis Tyvaert (huidige Zotte Keirl), Lowie Depreitere en Louis Desmet. Achteraan vlnr. : burgemeester Denis Fraeyman, Miley Devos, Pittems Zotte Luc Roelens, Noor Breyne, Anna Depreitere en jeugdschepen Annick Debonné. © Jan
Redactie KW

Op zaterdag 13 juli organiseert Unizo Pittem-Egem de verkiezing van de Zotte Keirl en Zotte Treze 2024. Opnieuw zullen drie meisjes en drie jongens het tegen elkaar opnemen om de felbegeerde muts of het kroontje in de wacht te slepen. Eén ding is zeker: de Zotte Keirl wordt zeker een Lowie of Louis.

In 2019 riep Unizo Pittem-Egem de verkiezing van de Zotte Keirl en Zotte Treze in het leven, als jeugdig onderdeel van Zotte Maandag. De winnaars zullen tijdens het Pittemse volksfeest een prominente plaats innemen en zijn een jaar lang de jeugdige vertegenwoordigers van de gemeente. Op zaterdag 13 juli gaat voor de vierde keer de verkiezingsshow door op het Verbiestpleintje. De voorbije maanden konden de lagereschoolkinderen een ludiek filmpje insturen om zich kandidaat te stellen. Uit alle inzendingen koos het Unizobestuur drie jongens en drie meisjes, die het tijdens de show tegen elkaar zullen opnemen. Op vrijdagavond 7 juni werden de finalisten en hun ouders uitgenodigd om met elkaar kennis te maken en officieel voorgesteld te worden

Zes kandidaten

Tijdens de officiële show, die door presentator Dave Buyck in goede banen zal geleid worden, zullen de kinderen zich kort dienen voor te stellen, moeten antwoorden op vijf grappige vragen, zullen ze alle zes een persoonlijke act brengen en zullen ze ook tijdens drie proeven het beste van zichzelf moeten geven. Uiteindelijk zal de jury onder leiding van burgemeester Denis Fraeyman de winnaars aanduiden. Alle kinderen krijgen overigens hetzelfde prijzenpakket, dus er zijn alleen maar winnaars.

Tijdens de voorstelling werden de filmpjes getoond en hieruit bleek dat de kandidaten motivatie te over hebben. Noor Breyne (vierde leerjaar) mocht de spits afbijten. Ze houdt van dansen, KSA, zwemmen en zot doen. Lowie Depreitere (vijfde leerjaar) houdt dan weer van voetbal, dieren en is naar eigen zeggen de zotste van het gezin, iets wat door zijn zus Anna (vierde leerjaar), die eveneens kandidaat is, wordt tegengesproken. Zij houdt van trampolinespringen en volleybal. De vierde in de rij is Louis Desmet (vijfde leerjaar), die wil tonen dat jongens ook kunnen dansen. Miley Devos (vijfde leerjaar) zagen we met de motor rijden en droomt ervan om deejay te worden. Louis Glorieux (zesde leerjaar) sluit de rij en is volledig in de ban van skateboarden. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier