Vijfde Rondom Grijsloke biedt buitenkansjes

De organisatoren van de wandeling. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Met de lente terug in het land en de zomer in zicht lonkt het avontuur op onze Vlaamse wandelwegen. Op zondag 26 mei organiseert men in Gijzelbrechtegem de vijfde editie van Rondom Grijsloke, waar de deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 4, 8, 9 en 16 kilometer.

Deze wandeling is een initiatief van de vzw Dwars door Grijsloke, met de medewerking van de vzw De Textieltrekkers. De inschrijving is voorzien in het O. C. De Kleine Kluis. Starten kan vanaf 6.00 tot 15.00 uur.

“Een buitenkans is zeker de langste tocht van 16 kilometer. Deze wandeling brengt je door de Spitaalbossen, beroemd geworden in de Eerste Wereldoorlog tijdens de Slag aan de Schelde”, vertelt voorzitter Lieven Coeman. “De Spitaalbossen worden voor deze wandeling uitzonderlijk toegankelijk gemaakt! Tijdens de 16 kilometer maken de deelnemers ook een tussenstop bij Het Brouwersverzet, een van de sponsors. Je kan er een heerlijk lokaal biertje van de tap proeven of uitrusten met een frisdrankje.”

Kwaremont Brodders

“Ook de andere afstanden lonen de moeite. Zo kom je tijdens de 9 kilometer door het Bouvelobos, nog een buitenkans om door dit privébos de bomen te zien! Voor, tijdens en na het grenshoppen op de heuvels tussen Oost- en West-Vlaanderen kun je genieten van een hapje en een drankje.”

“In De Kleine Kluis is er na de wandeling mogelijkheid tot gezellig samenzijn in het zaaltje of op het terras. Om 17 uur zijn de Kwaremont Brodders van de partij met een spetterend optreden.”

“Op zaterdag 31 augustus gaan we de uitdaging aan voor de 42ste Dwars door Grijsloke, onze jaarlijkse loopwedstrijd. Uiteraard vragen we aan de weergoden om ons gunstig gezind te zijn voor beide evenementen. De bestuursleden van Dwars door Grijsloke zijn present om samen met vrienden en sympathisanten de handen uit de mouwen te steken en zo alle deelnemers een mooi moment te bezorgen.”

Dank, sponsors!

“De vijfde editie van de wandeling en de 42ste organisatie van de loopwedstrijd zouden niet mogelijk zijn zonder onze onmisbare sponsors en de gemeente Anzegem. We willen hen hierbij bedanken en hopen verder op hun steun te mogen rekenen”, besluit Lieven Coeman.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier