Viertal klaar voor roadtrip van 2.000 km door 15 landen

Stefaan, Jens, Kyenzo en Nicky nemen deel aan de Carbage Run. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Stefaan Degryse (49) en Jens Devlieghere (31), liefhebbers van oude auto’s én van avontuur, nemen eind juni deel aan de zomereditie van de Carbage run, een vijfdaagse roadtrip door 15 landen.

De roadtrip is voorbehouden voor auto’s die minstens 20 jaar oud zijn. Daarbij gaat het niet om snelheid of tijd maar wel om creativiteit, avontuur en plezier maken. Kyenzo (16, de zoon van Stefaan) en Nicky Steegmans (29, de partner van Jens) maken de trip mee.

Stefaan en Jens tonen trots de wagens waarmee ze zullen deelnemen: een Mercedes W124 3-liter diesel uit 1986 en een BMW E39 525D uit 2001. We mogen de auto’s vanbinnen en vanbuiten bekijken én beluisteren. Want afgezien van de opvallende Belgische kleuren zijn die ook voorzien van heel wat toeters, bellen en lichtjes.

“Er rijden maar 10 tot 15 Belgische wagens mee, op een totaal van 500, dus we moeten zorgen dat we opvallen nietwaar?” lacht Stefaan.

2.000 km

“Het is best wel een uitdaging”, weet Jens. “De totale afstand is zo’n 2.000 km, die we afleggen in vijf etappes. ’s Avonds komen we dan met alle rijders samen op een camping en wordt er plezier gemaakt.” “Maar nooit overdreven, want je moet ’s anderendaags natuurlijk wel weer achter het stuur zitten”, vult Stefaan aan.

“We delen onze dagen goed in: ’s morgens rijden we een uurtje en dan houden we halt om te ontbijten. Daarna leggen we het grootste stuk van de rit af en eten we ergens een hapje in een plaatselijk restaurantje. Daarna rijden we door naar de campingplaats, met een stop aan een supermarkt of dergelijke waar we voorraad inslaan voor ons avondeten”, zeggen ze.

Dat avondeten is steevast barbecue, die bereid wordt op het toestel dat achter op de wagen van Stefaan gemonteerd is.

50 à 60 km/u

Doordat de route niet over snelwegen gaat, ligt de gemiddelde snelheid laag: 50 à 60 km/u. Maar het hele gezelschap is ervan overtuigd dat het een prachtige ervaring zal worden. (ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier