Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen

Op de foto zien we Edward, Hilde, Floor, Simon, Nicolas, Tristan en Tine. © JS
Redactie KW

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, organiseert tijdens de warmste maanden van het jaar opnieuw ‘Ferme Woensdagen’. Die vinden telkens plaats op de binnenkoer van ‘t Capellehof.

De Ferme Woensdagen van ‘t Ferm zijn inmiddels al aan hun vierde editie toe. “Het concept is simpel. Iedereen is op de tweede woensdag van de maand tussen 14 en 16 uur welkom op de binnenkoer van ‘t Capellehof voor een hapje of een drankje. Onze cliënten serveren koffie, thee en een eigen limonade en bakken verschillende lekkernijen. Zij staan ook in voor de bediening”, aldus Danny Demeersseman, coördinator van ‘t Ferm.

“Bij slecht weer kunnen we altijd gebruikmaken van de zaal, maar het is de bedoeling dat de Ferme Woensdagen telkens op de binnenkoer plaatsvinden. Een erg mooie locatie om iets dergelijks te doen”, vindt Danny. De eerste twee edities van de Ferme Woensdagen zijn inmiddels achter de rug, maar op 10 juli, 14 augustus en 11 september is iedereen zeker nog meer dan welkom om volop te genieten op de binnenkoer.

Tuinproject

’t Ferm vindt sinds vorig jaar haar thuis op de site van ‘t Capellehof. “Onze cliënten hebben zich inmiddels goed aangepast aan de nieuwe locatie.” De mensen van ‘t Ferm kijken erg uit naar de komst van een nieuwe tuin. “We zijn momenteel volop bezig met een groot tuinproject. De tuin nabij het Capellehof wordt volledig heraangelegd. Het is de bedoeling dat er ook een tuinatelier bijkomt. Van het gemeentebestuur hebben we intussen groen licht gekregen, maar we hopen ook nog op subsidies via Leader”, aldus Danny.

Binnen ‘t Ferm hoopt men in september de exacte plannen te kunnen voorstellen. “We zijn onder andere ook volop bezig met het ontwikkelen van een nieuw logo.” ‘t Ferm bestaat inmiddels al vijf jaar. Dankzij de organisatie kunnen 15 personen met een beperking toch nog genieten van verschillende activiteiten.

(BF)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier