‘Waar is Wally?’: de Bubbels reünie van Chiro Haro

De oud-leiding van Chiro Haro uit Roesbrugge organiseerde onlangs de jaarlijkse reünie. © gf
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Met een groot deel van de oud-leiding van Chiro Haro uit Roesbrugge werd onlangs de jaarlijkse reünie georganiseerd. De groep gaf zichzelf de naam ‘de Bubbels’.

“Het ging vooral over de leiding uit de eindjaren ’90 en de beginjaren 2000. Elk jaar wordt deze ‘bubbeldag’ door een ander trio georganiseerd. Dit jaar werd deze georganiseerd door Tine Vandenbroucke en Bart Recour, mezelf en onze partners”, zegt Jeroen Vandenbroucke.

“Dit jaar kozen we voor het thema ‘waar is Wally?’. Elk deelnemend gezin kreeg een zestal weken terug een e-mail met de informatie over het verloop deze dag. Er stond in dat elk gezin zich moest verkleden in een ander stripfiguur en dit zeker niet mocht verklappen aan de andere gezinnen om het spelverloop op niet in het gedrang te brengen. Wat men echter niet wist, is dat elk gezin hetzelfde stripfiguur kreeg. Met name ‘Wally’.”

Dode IJzerpad

“We begonnen onze dag om 11.30 uur aan het Chiroheem in Roesbrugge. Hilarisch, aangezien men toen pas doorhad dat we allemaal als Wally verkleed waren. Er volgde een broodjesmaaltijd en na wat bijpraten en gekeuvel startte de zoektocht naar Wally. De bubbels werden in twee groepen verdeeld om eerst een terreinspel te spelen en om daarna het dode IJzerpad te bewandelen. De ene groep maakte de wandeling in wijzerzin en de andere groep stapte tegen wijzerzin. Voor de allerkleinsten werden er tijdens de wandeltocht kleine Wally’tjes verstopt langs het pad. Onderweg waren ook twee rustpunten voorzien”, vertelt Jeroen.

Ontroerend moment

“Daar kon men nostalgische spelletjes spelen: een greep uit de Vlaamse kermis vanop het jaarlijkse bivak. Doorheen de dag konden er punten verdiend worden en zo werd het een wedstrijd tussen beide groepen. Het rustpunt in Haringe bevond zich nabij de kerk. Daar werd ook eventjes halt gehouden aan het graf van Christiane Devloo, ze overleed in 2017. Een ontroerend moment aangezien zij jarenlang onze ‘chiro-mama’ was. Aan haar rustplaats waren er trouwens ook twee Wally’tjes te vinden. Een pakkend moment voor velen.”

Na de tocht verzamelden de Bubbels in het Christen Volkshuis waar Wally werd gevonden, “Dat was namelijk Patrick Gunst. De winnende groep werd er bekendgemaakt en er werd ferm gepraat over de leuke namiddag en over vele mooie momenten van vroeger. Na een heerlijke maaltijd vertrok iedereen naar huis, want de volgende dag riep de plicht opnieuw werk, school…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier