Nieuwkomers op de Izegemse Batjes: van tattoo aan een prijsje tot lekkere Haute Dogs

Charlotte en Jochen (linksboven) van The Game Post willen zich aan het grote publiek voorstellen. Bistro-tearoom Jeanine van Patrick en Jürgen draait ondertussen al op volle toeren en is klaar voor de eerste Batjes op de Korenmarkt. Davy Sabbe (linksonder) zet tijdens de Batjes met plezier een tattoo waar je het wenst en Maurits Aelvoet (rechtsonder) heeft zijn Haute Dogs al uitgebreid uitgetest. © fotoWVS/gf/foto Frank
Wouter Vander Stricht

Heel wat vertrouwde gezichten nemen deel aan de Batjes (14, 15 en 16 juni), maar er zijn uiteraard ook nieuwkomers. En die vinden we ook in eigen stad.

Deze vier nieuwkomers stellen zich met plezier voor.

“We willen nog wat meer visibiliteit” (Jochen en Charlotte, The Game Post)

Sinds de paasvakantie namen Jochen Deweer en Charlotte Brulez, respectievelijk afkomstig uit Deerlijk en Sint-Eloois-Winkel en straks inwoners van Rumbeke escaperoom The Game Post over. In wat de Izegemnaars ‘den ouden post’ noemen situeert het escape room-spel zich in de kelder. “Zelf waren we hier in december van vorig jaar voor het eerst te gast. Hoewel we ook vlakbij wonen, kenden we de escaperoom ook niet. Maar we waren wel meteen onder de indruk en toen de vorige uitbaters het overlieten, hapten we toe. Vooral ook omdat we overtuigd waren van het potentieel. En het loopt ook goed”, zegt het koppel.

De naam Jochen Deweer doet hij wielerliefhebbers wel een belletje rinkelen. Hij won als coureur al 111 koersen en is ondanks wat blessureleed nog altijd actief. En Charlotte is er als supporter ook altijd bij als hij ergens rijdt. “We hebben elk onze voltijdse job, maar deze escape room namen we er graag bij. Een van ons is altijd aanwezig als hier mensen te gast zijn, het is wel leuk om te zien hoe ze het spel ervaren. En de commentaren achteraf en de reacties online zijn ook altijd heel positief.”

Wedstrijd op Instagram

Maar hoewel dit een leuke activiteit is in Izegem, zijn er nog heel wat mensen uit de stad en omgeving die niet weten dat dit in Izegem huist. “Daarom ook dat we op de Batjes staan. Je zal die dag niet uit onze escaperoom kunnen ontsnappen. Maar we zullen wel een tentje voor de deur plaatsen en wat puzzels buiten zetten die de mensen kunnen oplossen. En er is hier ook een drankje verkrijgbaar. We willen dus wat meer visibiliteit, de mensen krijgen de kans om ons te leren kennen. We organiseren ook een win-actie op onze Instagrampagina.”

Haute Dogs met net dat tikkeltje meer in de Melkmarktstraat (Maurtis Aelvoet, Aquafish & Atelier MRTS)

Ter hoogte van Co-Z, dameskledingzaak in de Melkmarktstraat, staat Maurits Aelvoet (22) dit weekend met zijn foodtruck met Haute Dogs. Zeg maar hotdogs met net dat tikkeltje meer. Maurits kon er al zijn inspiratie en enthousiasme in kwijt.

Hij is ondertussen al professioneel actief bij zijn ouders John Aelvoet en Cindy Braeckevelt in Aquafish op de Bosmolens. Maurits, die de koksopleiding aan Hotelschool Ter Duinen achter de rug heeft, lanceerde ook nog een zijproject met Atelier MRTS. “Daarmee doen we catering aan huis, we mikken daarbij op het fijnere dineren. We serveren zowel hapjes, vis-, maar ook vleesgerechten en een mooi assortiment aan desserts van een hoger niveau. Dat kan bij je thuis, maar we verzorgen ook evenementen.”

‘Kraainestje’ drinken

Atelier MRTS was al te gast bij Co-Z, maar gaat er nu voor de deur deelnemen aan de Batjes. “We presenteren daarbij onze Haute Dogs. Die bereiden we op drie verschillende manieren. Er is er eentje met pulled pork, die we serveren met koolsla en een barbecuesausje. Er is de Haute Dog met een frankfurterworst, vergezeld van parmezaan en een paprikamayonaise. En ook de fishstick mag niet ontbreken, die krijgt rode biet, guacamole en zure room als topping.”

Maurits is het hele Batjesweekend op post en is makkelijk te bereiken vanop de Korenmarkt. Op vrijdag vanaf 16 uur tot 22.30 uur, zaterdag van 11 tot 22.30 uur en op zondag van 11 tot 20 uur. “We kijken er al naar uit. Mensen zullen bij ons ook iets kunnen drinken. Een rosé, maar ook een Kraainestje. Dat is het lokaal biertje van KSA Sint-Elooi”, aldus de jongeman, die deel uitmaakt van de leidingsploeg van de Winkelse KSA.

“Al een tattoo voor slechts 35 euro” (Davy Sabbe, Deadly Delicouis Tattoo)

Vorig jaar in de periode van de Batjes startte Davy Sabbe met Deadly Delicous Tattoo in de Nieuwstraat. Daarvoor was hij actief in de Prinsessestraat in Emelgem. “Ik koos voor een plaats in het centrum omdat mijn zoon Boba later de zaak zou kunnen verder zetten. Hij stapt nu al in mijn voetsporen.”

Davy zit al meer dan 20 jaar in de stiel. Hij leerde die bij Tattoo Elvis in Roesleare, werkte daarna nog een tijdje in de Barakken in Menen en had vervolgens zijn eigen zaak in de Roeselaarsestraat. Tot zijn echtgenote plots overleed en hij er een tijdje uit was. Nu huist hij met zijn zaak op de stek waar vroeger Penta Reizen was. “Een goede locatie, we hebben hier wel wat passage. Ik heb ook veel werk. Ik doe eigenlijk alles wat de mensen me vragen, maar sta vooral bekend om mijn ‘Black&Grey’-tattoo’s.”

Jenevertjes bij Hoppie

In zijn shop kun je ook terecht voor piercings. “Die kunnen overal waar je een gaatje in kan maken”, lacht Davy. “Met Tamara hebben we ook een jongedame die twee dagen per week piercings komt zetten. Alles gebeurt hier op afspraak, al stappen heel wat mensen eens binnen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.”

Vorig jaar was Davy nog maar net geopend met de Batjes, nu neemt hij ook deel. “We zullen het hele weekend open zijn. Een piercing kost maar 35 euro in plaats van 40. En ook voor de kleine tattoo’s van maximaal vijf centimer, zoals een naam, een hartje of een krullewietje, is de prijs 35 euro, in plaats van 50 euro. Die zaken kunnen we ook onmiddellijk plaatsen.” Davy houdt zelf ook wel van de Batjes. “Ik wandel daar graag eens door. En vroeger was ik vooral te vinden bij het jeneverkotje van Hoppie aan ’t 25ste Uur.”

“Verhuizing bleek een goede keuze” (Patrick en Jürgen, Bistro-tearoom Jeanine)

De vroegere drukkerij en krantenzaak Nonkel fungeerde met Outrance Foodbar en Farahilde al als locatie voor twee andere horecazaken, maar ondertussen zijn het de heren bistro-tearoom Jeanine die er met succes hun intrek hebben genomen. In augustus 2021 waren Patrick Lecluse en Jürgen Tytgat van start gegaan in de Roeselaarsestraat, pal tegenover het ziekenhuis en naast ’t Belfort. “Die zaak was inderdaad een stuk kleiner, maar daar kregen we ook de kans om te groeien en het in de vingers te krijgen. Bij de verhuizing naar de Korenmarkt we zijn hier open gegaan op 3 november 2023 hebben we ons concept ook wat aangepast.”

Er wordt nu onder meer voluit gemikt op ontbijt. “Dat slaat enorm goed aan. Wat ons wel opvalt is dat er eigenlijk niet veel van ons cliënteel is mee verhuisd, we hebben een nieuw publiek aangeboord.”

Ook een zaaltje

De werken aan de brug zijn straks gedaan, dan hoopt men ook uit te pakken met het terras op de vernieuwde Korenmarkt. Ook met oog op het Batjesweekend. “Vorig jaar in de Roeselaarsestraat namen we niet deel, dit jaar zijn we wel van de partij. Zoals gebruikelijk blijft de keuken open tot 17 uur, maar op het terras zullen we natuurlijk niemand wegjagen.”

Bistro-tearoom Jeanine, genoemd naar de moeders van Patrick en Jürgen, is gesloten op maandag en dinsdag, de andere dagen open van 8 tot 18 uur.

De zaak beschikt ook over een zaaltje voor een 25-tal personen. “Dat is gratis te gebruiken, uiteraard mits afname van drank bij ons. Onlangs waren er hier mensen te gast naar aanleiding van een wettelijk huwelijk, we hadden daarvoor een broodjesmaaltijd voorzien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier