Mortsella is de nieuwe heemkundige kring van Moorsele

Leden en bestuur van de nieuwe heemkundige kring. © HV
Redactie KW

Een heemkundige kring is voor een stuk de bewaker van onze geschiedenis. Verschillende Moorselenaren zijn al jaren actief onder de paraplu van de Wevelgemse kring Wibilinga. Nu zetten ze de stap naar een eigen vereniging.

Eric Vanhee wordt de nieuwe voorzitter van Mortsella. “Die omschrijving is de oudst bekende benaming voor wat nu Moorsele is. Die staat op de rol van Harelbeke, opgesteld in 1046. Dit perkament wordt bewaard in Kortrijk. We ondervonden dat het niet altijd evident is om in een tijdschrift twee gemeenten voldoende aan bod te laten komen en met deze ervaren ploeg richten we ons tot de Moorselenaren om mee te stappen in ons verhaal om de geschiedenis van deze mooie gemeente tot leven te brengen.”

Eind augustus, met de Kasteelfeesten, verschijnt het eerste exemplaar van het tijdschrift. “Drie keer per jaar verschijnt een exemplaar. Een standaardabonnement kost 20 euro, een steunend abonnement kost 30 euro. De verdeling gebeurt door wijkmeesters. We vergaderen maandelijks op de derde woensdag.”

Nieuwe medewerkers

“We zetten er ons werk over de hofsteden verder, waarin we de geschiedenis bundelen van de vele boerderijen in onze gemeente, en trekken ons werkterrein open naar andere onderwerpen. We verwelkomen ook graag nieuwe medewerkers, mensen die een bijdrage willen schrijven en natuurlijk ook adverteerders. De wereld gaat zo snel, en daarom vinden wij het belangrijk om niet te vergeten wat er geweest is. We hebben, samen met anderen, meegewerkt aan de viering van Moorsele 975. Dit is voor ons een nieuwe uitdaging. We kijken er met de hele ploeg naar uit om hier een mooi verhaal van te maken, hopelijk met de nodige steun van het gemeentebestuur.”

Alle info over de nieuwe heemkundige kring vind je op www.mortsella.be of via Eric Vanhee, Hofbos 60, Moorsele,ericvanhee@skynet.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier