Drietal roept Comedy Club in het leven: “Nieuwe talenten een kans geven”

Koen Sinnaeve en Wouter Degroote brengen samen met Cindy Vanbelle stand-upcomedy naar Keiem. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Keiem is een vereniging rijker. Koen Sinnaeve (49) is de drijvende kracht achter de Comedy Club. Ook Wouter Degroote (48) en Cindy Vanbelle (51) zetten er mee hun schouders onder.

Koen is gehuwd met Angelique Verschoren en vader van twee kinderen. Al twintig jaar volg ik de stand-upcomedy, eerst in De Zwerver in Leffinge met Nigel Williams en zo ben ik verder fan gebleven”, vertelt hij. “Ik wou een huiskamertry-out organiseren en twee jaar geleden deden we dat voor de eerste keer. Ondertussen organiseerden we er al drie. Omdat Keiem een beetje een zwarte plek is voor stand-upcomedy en omdat ik het wilde delen met de mensen van Keiem die misschien niet zo gemakkelijk naar de grote zalen gaan maar evengoed voor wie stand-upcomedy niet echt kent, wou ik niet meteen de grootste namen naar hier halen maar vooral nieuwe talenten hier een kans geven.”

Joost Van Hyfte

Het is de bedoeling om twee per jaar een comedyavond te organiseren. Een eerste vond plaats op 27 april voor een uitverkochte zaal in OC De Kring. Een tweede avond is gepland op 19 oktober in zaal De Kring met Joost Van Hyfte. “Het is ook de bedoeling om open mic te organiseren waarop een bekend of onbekend talent acht minuten komt optreden, maar dat is een idee voor later”, besluit Koen.

De Comedy Club is een feitelijke vereniging met Koen Sinnaeve, Wouter Degroote en Cindy Vanbelle. Samen zorgen ze voor komische ontspanning in Keiem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier