Dansschool Folle et Fou uit Meulebeke mag dit jaar 20 kaarsjes uitblazen

De happy feestvierende dansfamilie. (foto Luc)
Redactie KW

Dit jaar viert dansschool Folle et Fou uit Meulebeke haar 20ste verjaardag. Om dit porseleinen jubileum de nodige glans te geven, organiseerde men een knettergek dansoptreden in het Gildhof in Tielt.

Folle et Fou werd 20 jaar geleden opgestart. Aan de wieg stonden Lieve Germonprez (voorzitster), Merel Vercoutere en Annelies Veys. Van bij het prille begin werden er 87 dansers ingeschreven. Ondertussen is Folle et Fou uitgegroeid tot een bloeiende dansschool die momenteel 311 leden telt. “Nooit gedacht dat we ooit zo’n hoog ledenaantal zouden bereiken”, vertelt Lieve Germonprez.

Droomproject

“We zijn opgestart met het idee kwaliteit te bieden op een creatieve manier die tezelfdertijd leuk is. Onze slogan is nog steeds Plezier in kwaliteit en creativiteit. Tijdens dit feestjaar bedanken we dan ook iedereen die heeft geholpen bij de uitbouw van ons droomproject: de bestuursleden, de lesgevers, de medewerkers en vanzelfsprekend alle dansers van de voorbije 20 jaar.”

“We organiseerden in dat feestjaar een zwartepietenschool, een gekkekapseldansdag en folle house, een hedendaags dansproject in Malpertuus waarvan we de inkomsten schonken aan Villa Rozenrood. Op zaterdag 18 mei was er café dansant op de parking van het VILO. Een ideale gelegenheid voor een leuke babbel met de lesgevers en de bestuursleden.”

“Van 1 tot 5 juli zal Team Folle et Fou deelnemen aan de Olympische Spelen tijdens het danskamp. Diezelfde week gaat ‘s avonds Folle et Fou academy door voor +14-jarigen die willen lesgeven, begeleiden, actief zijn als kinderoppas of leidinggeven in een jeugdbeweging. Het is geen geheim als ik vertel dat alle wedstrijddansers goed scoorden in de verschillende wedstrijden. Zo werden enkele solo- en duodansers geselecteerd voor het BK moderne dans dat straks plaatsvindt.”

“We blijven zowel met onze volledige leraren- als bestuursploeg ervoor gaan om Folle et Fou de volgende 20 jaar plezier in kwaliteit en creativiteit te schenken”, aldus Lieve Germonprez.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier