Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Bestuursleden van Wijk Duinenrand Middelkerke Ronny De Staercke en Patrick Carels heffen het glas. © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.

Patrick Carels vertelt hoe het buurtcomité is gestart: “We zijn begonnen door simpelweg als buren samen te komen op straat, elk met onze eigen drankjes. Dat was in ons eerste jaar hier. Tijdens deze informele bijeenkomsten ontstonden ideeën voor het komende jaar, waaronder het vieren van Halloween. In de jaren die volgden, organiseerden we een ‘begin van het seizoen’-feest, een zomer-BBQ en gezamenlijke vieringen van Halloween, Sinterklaas en Kerstmis. Wat begon als spontane samenkomsten, is nu uitgegroeid tot een mooie traditie binnen onze buurt.”

‘Buurten op den Buiten’

Dit jaar ontvingen 42 projecten in Vlaanderen financiële steun van ‘Buurten op den Buiten’, goed voor een totaalbedrag van 189.423 euro. Dit initiatief van de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Landmaatschappij bevordert de sociale cohesie in landelijke gebieden. De projecten, variërend van initiatieven door vriendengroepen en buurtcomités tot lokale verenigingen en zorginstellingen, werden geselecteerd uit 88 aanvragen. De onafhankelijke jury lette hierbij op creativiteit en de mate waarin de projecten de sociale cohesie bevorderen. Van de 42 gehonoreerde projecten bevinden zich er 15 in West-Vlaanderen, waaronder dus ook het Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke. “Met de subsidie van 5.000 euro zijn wij van plan onze activiteiten verder uit te breiden en nieuwe initiatieven op te zetten die de hele buurt ten goede komen”, zegt Patrick Carels, bestuurslid van het comité. “Deze steun geeft ons de mogelijkheid om onze doelen te realiseren en nog meer bewoners te bereiken en te betrekken bij ons buurtleven.”

“Met de subsidie van 5.000 euro kunnen we nog meer bewoners bereiken”

Het bestuur bestaat uit twee families: Ronny De Staercke en Linda Van Hoorde, samen met Patrick Carels, Carina Lequeue en hun zoon Michael.

Voor meer info over het Buurtcomité Wijk Duinenrand en hun activiteiten, kunt u contact opnemen met Patrick Carels via wijkduinenrand@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier