Brandhoek Kerremesse zorgt voor goed gevuld pinksterweekend in Vlamertinge

We zien het kermiscomité op een foto van een eerdere editie, met v.l.n.r. Johnny Delbaere, Danny Techel, Franky Loncke, Rik Heyrick, wijlen Johan Hiele, Dimitri Logghe, Chesney Panneel, Dries Mostaert, Kane Caemerlinck, Jeroen Bossaert. © gf
Anton Peene Reporter

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 mei is er opnieuw Brandhoek Kerremesse. Feestcomité Pino Picaro presenteert een gevarieerd programma in en rond de tent achter de kerk.

Een week na de kermis in Vlamertinge is het de beurt aan Brandhoek Kerremesse. “In vergelijking met vorige jaren wordt er dit keer een activiteit op vrijdagavond toegevoegd”, weet Dries Mostaert. “Het gaat om de 3 uren van de Brandhoek en het is een organisatie van WTC Het Stalen Paard. Om 18 uur klinkt het startschot aan café De Ast. Een ronde is 2,4 kilometer lang en je kan fietsen voor je favoriete vereniging.”

Zaterdagnamiddag is er de Brandhoekrun. “Het is de vierde editie van deze loopwedstrijd. Inschrijven kost 10 euro op voorhand en 12 euro aan de deur. Voor kinderen is het 3 euro. Je kan kiezen tussen de afstanden 500 meter (kidsrun), 3,6 kilometer, 5,2 kilometer en 11 kilometer. De starturen zijn tussen 14.15 uur en 16.45 uur. De start is aan de kerk en er zit een passage door de Galgebossen in. De 11 kilometer-loop passeert door de feesttent. Nadien krijgen de deelnemers een goodiebag.”

Z-Curse

Na deze sportieve activiteiten volgt er ook een muzikale activiteit. “Zaterdagavond vanaf 21 uur komt Z-Curse optreden in de tent. Dit is een retro-coverband van hits uit de jaren ‘60 en ‘70. We hopen net als vorig jaar met Crystal Moon op een stevig feestje. Zondagmorgen is er ons ontbijtbuffet, georganiseerd door Danny Techel. Het is een rijkgevuld buffet met onder meer schuimwijn. Aansluitend is er Aperitev’n op z’n Brandhoeks, daar zorgt pianiste Nele Nouwynck voor muzikale omlijsting. Er is ook nog een kindernamiddag. Hierbij zijn er springkastelen, een speelbox en fietsen. De Partytrooperz zorgen voor het slotoptreden. Alle optredens zijn gratis en ook de draaimolen is het hele kermisweekend gratis. Om dit te bekostigen organiseren we nog enkele activiteiten. De volgende is op zondag 7 juli, dan is er ons hesp aan ’t spit. Daarvoor zijn er al kaarten verkrijgbaar”, aldus Dries, die sinds 2008 een Brandhaas is.

Hij is samen met Jeroen Bossaert mede-voorzitter van het organiserende feestcomité. “Sinds het overlijden van onze voorzitter Johan Hiele ben ik samen met Jeroen Bossaert voorzitter. Johans overlijden zorgde voor een grote leegte. Nu eren we hem nog met een grote banner.” (API)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier