Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen”

We zien de Seelbachers en hun gastgezin samen met burgemeester Michael Moser en voorzitter Ives Goudeseune tijdens het laatste bezoek aan Zillebeke. © EG
Redactie KW

Na de geslaagde viering van 40 jaar verbroedering tussen Zillebeke en Seelbach kwam het bestuur samen om een vervolg te geven aan de jumelage die al begin de jaren tachtig het levenslicht zag. Om de vereniging verder uit te bouwen, werd een vernieuwd bestuur gekozen.

“Nog steeds is het Zillebeeks bestuur ervan overtuigd dat een goede jumelage heel wat voordelen kan bieden voor een gemeenschap en een gemeente”, vertelt voorzitter Ives Goudeseune. “Door mensen samen te brengen uit verschillende delen van Europa, krijgen zij de kans om hun problemen met elkaar te delen, ideeën uit te wisselen en verschillende standpunten te begrijpen over om het even welk onderwerp waar een gedeelde interesse of bezorgdheid over bestaat.”

“Jongeren uit verschillende landen kunnen met elkaar in contact komen en zo aan zelfvertrouwen winnen. Dit kan leiden tot een beter begrip over wat Europa is, en wat het betekent in de wereld van vandaag, en wat de toekomst ons zou kunnen brengen. Voor jumelages geldt de uitspraak: Europese eenheid en identiteit vanuit de basis. Het is waarschijnlijk de meest zichtbare vorm van Europese samenwerking, met duizenden gemeenten en steden die – op borden aan hun gebiedsgrenzen – fier aankondigen met welke partners ze gejumeleerd zijn.”

Nieuwe taakverdeling

“Om onze Verbroedering verder uit te bouwen werd dan ook een nieuwe taakverdeling opgezet en ingevuld. Voortaan worden de financiën beheerd door penningmeester Els Vandenberghe, het secretariaat zal worden waargenomen door Nancy Geldof, verantwoordelijke Organisatie comité is Geert Verfaillie, ondervoorzitter is Bart Verfaillie geworden en op ieders verzoek zal ik de voorzittersfunctie invullen”, gaat Ives Goudeseune verder.

“Gezien de grote verdiensten voor de voorbije veertig jaar gaan Antoinette en Marcel respectievelijk als Erevoorzitter en Eresecretaris onze verdere werking opvolgen. Ons uitgangspunt is nog steeds dat een jumelage het samenkomen is van twee gemeenschappen die samen actie willen ondernemen in een Europees kader, met de bedoeling hun problemen onder ogen te zien en een steeds hechtere vriendschapsband te ontwikkelen. Met uiteraard nu en dan een feestje, zodat de boog niet altijd gespannen staat.”

“En onze eerste activiteit is Aftrap Kermis Zillebeke op 18 augustus. Dan organiseren we over de middag een barbecue in OC In ’t Riet voor alle sympathisanten van de Verbroedering tussen Zillebeke en Seelbach”, besluit Ives Goudeseune.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier