Veel witloof en ook Joost Klein tijdens Pittemse Kinderstoet

De Mini-chefs haalden de mosterd onder andere bij de witloofkroketten van deken Hans en gingen met de overwinning bij de kleine groepen lopen. © JG
Jan Goossens
Jan Goossens Medewerker KW

Deze namiddag trok voor de 44ste keer de Kinderstoet door de centrumstraten van Pittem. Ook nu weer inspireerde het beroep van deken en witloofboer Hans Vandewalle heel wat groepen en dus was het witloof bij overvloed aanwezig. Ook Joost Klein en de gastvedette Wim Willaert maakten hun opwachting.

Reeds voor de 44ste maal werd in Pittem de Dag van het Kind georganiseerd, waarbij een bonte stoet van kinderen tussen 2,5 en 12 jaar te bewonderen was. Om 14 uur werd verzamelen geblazen aan zaal De Magneet en vanaf 14.30 uur trok de stoet dan, voorafgegaan door jeugdfanfare P-Nuts, door de centrumstraten en langs het podium op de Markt.

Hier genoten deken Hans Vandewalle, zijn vrouw Hilde en heel wat genodigden van de creativiteit en de dansjes die de kleine en grote groepen tentoon spreidden. Het geheel werd, met de nodige kwinkslagen, aan elkaar gepraat door Emma De Bels en Pittems Zotteke Luc Roelens.

Witloof genoeg

De kinderstoet is vaak een voorproefje van wat tijdens de grote stoet op Zotte Maandag aan onderwerpen zal te zien zijn. Ook nu weer inspireerde het beroep van deken Hans Vandewalle heel wat groepen en dus was het witloof bij overvloed aanwezig, al werd het wel door sommigen gecombineerd met het boerenprotest van de voorbije maanden.

Het was uiteraard niet al witloof dat de klok sloeg, ook de diskwalificatie van Joost Klein tijdens het voorbije Eurovisie Songfestival inspireerde sommigen. De exploten van gastvedette Wim Willaert tijdens het vorige seizoen van Celebrity Masterchef gaven eveneens inspiratie en ook de Rode Duivels maakten hun opwachting, waarbij Luc Roelens opmerkte dat dansen blijkbaar beter ging dan voetballen.

Optreden

Na de stoet konden de aanwezige kinderen genieten van een spetterend optreden van Loco Kids Disco, waarbij jong en oud de bekende liedjes luidkeels konden meezingen.

Na het optreden was het tijd voor de prijsuitreiking. De perikelen rond Joost Klein leverden ‘De kleine Joostjes met Pit’ de overwinning op bij de duo’s en trio’s. Bij de groepen van 5 tot 15 personen gingen de Pittemse Mini-chefs met de overwinning aan de haal en bij de groepen van 15 tot 25 personen trokken de Ooigemnaarkes, die hun inspiratie bij de Olympische Spelen haalden, aan het langste eind. Zij kregen ook het Golden Ticket en mogen dus volgende week op Zotte Maandag in de grote stoet meelopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier