“Uitgegroeid tot Soho van Roeselare”: Voor het tweede jaar ‘De Andere Batjez’ in de Ardooisesteenweg

(gf)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vorig jaar werden voor het eerst ‘De Andere Batjez’ georganiseerd op en rond de Ardooisesteenweg. Dit jaar breien ze daar een vervolg aan met een gevarieerd aanbod optredens op vier podia verspreid in de straat. Nieuw is ook de vintagemarkt.

Trekker van het hele gebeuren is Jean-Marie Claeren. “Ook dit jaar pakken de handelaars van de Ardooisesteenweg uit met hun Andere Batjez”, begint hij te vertellen. “De straat wordt twee dagen lang gevuld door een mix van eetkraampjes, muziekpodia en vintage stands. Er wordt gezorgd voor een gevarieerd aanbod optredens op de vier podia die mooi verspreid staan in de straat. Voor de kinderen is er gratis kindergrime.”

Wereldse smaken

De Ardooiesteenweg biedt ook een waaier aan wereldse smaken. “Je kan tijdens De Andere Batjez proeven van heerlijke gerechten uit diverse keukens. Kom langs bij de vele eetkraampjes en verras je smaakpapillen”, gaat Jean-Marie enthousiast verder. “Nieuw dit jaar wordt het aanbod standhouders met vintage items. Van unieke deco-stukken met enkele jaren op de teller tot tijdloze design-items, je kan ze op de kop tikken tijdens De Andere Batjez. Heel wat oldtimers staan naast de nieuwste elektrische stadsbromfietsen en stadsauto’s van winkeliers uit de straat.”

“Bijzonder uniek in De Andere Steenweg zijn de diverse optredens die gepland staan: van rockabilly via urban music en rap tot jazzy deuntjes. Je hoort het allemaal in de leukste steenweg van de Batjes. Er staat eerst en vooral opnieuw een podium aan Barlaban in de Sint-Hubrechtsstraat. Op zaterdag je er optredens van Et Encore, New Valley String Band, Brass Party Band en Odo. Tussendoor zorgt goochelaar Tom voor animatie. Op zondag heb je er het Variomatic Folkbal, Stephen Sharmin Trio en een salsa happening.”

Het tweede podium staat aan de Kamelejon. Daar ligt de nadruk op urban rap met op zaterdag Eigen Plug, Samy from the Block, Duvve, Izzy & Dre en Tj West. Op zondag heb je er Ferre & band, dj Chi, Tonja & band en tot slot Arezki, Warre & band. Ook aan café Stad Brugge en de Kaashoeve heb je een podium met nadruk op rockabilly blues. Op zaterdag heb je daar Bill Roseman Trio en Jamm and Friends. Op zondag The Shagadeers, The Memphis Truck Drivers, Lester Moore and the Pace Weavers en Supersonic. Het vierde podium vind je aan La Paix en Zaag & Zeef, daar ligt de nadruk op kinderanimatie en kindergrime.

Horeca

“De Andere Batjez toont ook aan dat de Ardooiestweenweg langzamerhand het Soho wordt van Roeselare, de straat met de meeste horeca van Roeselare. Nu al zijn er zes restaurants en met de Batjes komen er drie pop-up eetgelegenheden bij. Neem dus plaats op een van de vele gelegenheidsterrasjes en snuif de aparte sfeer op!”

Check het volledige programma: www.krottegembeweegt.weebly.com/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier