Tweede sneukelroute tien jaar na overlijden Atreyu Bral (20): “Hij hield van lekker eten en drinken”

De werkgroep van de sneukelroute met v.l.n.r. Gino Storme, Carine Vandorpe, Kelly Vanhoutte, Cozy Bral, Hema Vlieghe, Julôt Bral, Kayleigh Bral, Aynsley Bral, Claudine Seys, Niels Desmet en Eddy Bral. Rechtsonder Atreyu Bral die ondertussen 30 jaar oud zou zijn. © Frank Meurisse/gf
Wouter Vander Stricht

Zondag 30 juni wordt voor de tweede keer een sneukelroute georganiseerd. Dit om Atreyu Bral, die in 2014 op amper 20-jarige leeftijd overleed, te herdenken. En om het goede doel te steunen. De opbrengst gaat naar Koester, een project van het Kinderkankerfonds.

Vijf jaar geleden en dus ook vijf jaar na het overlijden van Atreyu Bral was het zus Kayleigh, die onafscheidelijk was met haar jongste broer, die de aanzet gaf om een herdenking te organiseren. Op zondag 14 juli 2019 werd een eerste sneukelroute georganiseerd, in totaal wandelden er toen 535 sympathisanten mee. De opbrengst ging ook toen, na aftrek van de kosten, integraal naar het Kinderkankerfonds.

Vijf jaar later wil men een vervolg breien aan dit prachtig initiatief. Niels Desmet, de partner van Kayleigh, nam dit keer het voortouw. Zondag 30 juni werd al datum weerhouden. Starten aan de luxesneukeltocht kan tussen 14 en 15 uur aan De Leest. De afstand bedraagt 9 kilometer, onderweg zijn er acht stops waar er iets gegeten of gedronken kan worden. “Atreyu kon enorm genieten van eten en drinken, daarom dat we weer heerlijke hapjes en drankjes serveren”, oppert Niels Desmet.

Iedereen welkom

De inkomsten gaan naar Koester, een onmisbaar deel van de totaalzorg die het Kinderkankerfonds aan kinderen met kanker verleent. Koester biedt al ruim een kwarteeuw hulp, ook wanneer het kind niet meer kan genezen en in een palliatieve of terminale fase belandt. Ook mensen die Atreyu niet gekend hebben zijn uiteraard welkom om mee te stappen en zo het goede doel te ondersteunen. Ook heel wat sponsors doen een een duit in het zakje.

Sneukelwandelroute op zondag 30 juni, start tussen 14 en 15 uur aan De Leest. Kaarten kosten 22 en 16 euro (volwassenen en kinderen). Kaarten zijn te verkrijgen in Spar Bosmolens, Cultuurcafé de Leest of online via de Facebookpagina Sneukelwandelroute.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier