Tennisclub Oase bekroont groei met dubbeltornooi

TC Oase is in voorbereiding van een nieuw dubbeltornooi met v.l.n.r.: Karin Proot, Piet Bisschop, Filine Verheire en Lander Maes. © ACR
Redactie KW

TC Oase wil als bescheiden club opnieuw naar honderd tennisleden en het gaat de goede richting uit. Vanaf 20 juni verwelkomt de club iedereen op het Decathlon dubbeltornooi.

Ruim een jaar geleden openden Filine Verheire en Lander Maes De Valkenier Sport &| Recreatie. Op diezelfde locatie langs de Valkeniersstraat bevindt zich ook Tennisclub Oase, die door Dany Verheire, de vader van Filine, en zijn familie werd uitgebaat.

“Filine en ik hebben de tennisclub overgenomen en de activiteiten onder de noemer De Valkenier wat uitgebreid”, vertelt Lander. “We doen sportkampen, kleuterturnen, en bootcamps voor volwassenen. TC Oase is, onder het voorzitterschap van Karin Proot, als club gebleven zoals die was.” Een familieclub die, na een mindere periode door de opmars van padel, met een groei van het aantal tennisleden bezig is. “Door opnieuw veel zaken in familieverband te organiseren, en we hebben het voorbije jaar ook sterk ingezet op onze jeugdwerking, waarin we een forse groei zien, mede dankzij de nieuwe lesgevers”, aldus Lander.

De tennisclub in Sijsele heeft nu zo’n zeventig leden. Procentueel een sterke groei. De volwassenen krijgen voornamelijk les van Dany Verheire, die over de nodige diploma’s beschikt. Daarnaast heeft TC Oase een groep jonge trainers.

Van 20 tot en met 30 juni vindt het Decathlon dubbeltornooi plaats, met Dany Verheire als wedstrijdleider.

Tapas en petanque

“We richten ons vooral op de iets lagere reeksen. Bij de heren en gemengd is dat vanaf vier, bij de dames vanaf vijf. Voor de hogere reeksen is er minder belangstelling. Het is voor ons belangrijk dat er veel tennissers kunnen meedoen. Die lagere reeksen zijn ook meestal de tofste, brengen publiek met zich mee, en sfeer en gezelligheid. De verliezers van de eerste ronde kunnen een tapasbordje afhalen in onze bar. Op de finaledag is er een barbecue voorzien. Er kan petanque gespeeld worden en voor de kinderen staan er springkastelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier