Stad Kortrijk behaalt opnieuw Vlaams label ‘Sportbedrijf’

© Stad Kortrijk
Redactie KW

Met het label ‘Sportbedrijf’ wil Sport Vlaanderen alle bedrijven stimuleren om hun medewerkers aan te zetten tot sporten en bewegen. Ook Stad Kortrijk mag – al voor de tweede keer – het label in ontvangst nemen.

Het opnieuw behalen van het label is voor het Kortrijkse stadsbestuur een mooie stimulans voor de continuïteit van het welzijnsbeleid, waarbij de focus ligt op gezonde en fitte werknemers. Met het huidige welzijns- en sportbeleid voldoet Kortrijk andermaal aan de nodige criteria om het label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen binnen te halen.

Vernieuwende Acties

Elk jaar opnieuw zijn er initiatieven om het stadspersoneel structureel de kans te geven om te sporten. De stad waakt over een steeds vernieuwend en fris aanbod. Een greep uit het aanbod van afgelopen seizoen: sport@work over de middag (o.a. linedansen, kickboxen, tabata workout, circuittrraining,…), een steeds sterkere deelname aan bedrijventornooien en -loopwedstrijden (oa. beachvolleybal met 13 ploegen, Kortrijk Loopt met 50 deelnemers, bedrijventriatlon met 15 ploegen, …), een eerste deelname aan 1.000 km Kom op tegen Kanker met 2 ploegen, korting bij het zwemmen in LAGO Kortrijk Weide of fitnessen in Sportcampus Lange Munte, een eigen sportuitrusting, stimuli om te fietsen naar het werk (meer dan 1.000 werknemers nemen regelmatig de fiets naar het werk), dynamisch kantoormeubilair,…

Wandelen en lopen

In 2023 werden specifiek wandelroutes ontwikkeld in functie van wandelvergaderingen, meteen een kans om het nuttige aan het aangename te koppelen met een verhoogd rendement. Ook de recente openstelling van de ‘Loopbanen’ bieden de werknemers van Kortrijkse bedrijven en dus ook werknemers van de stad de kans om tijdens de werkpauzes of meteen na het werk de loopschoenen aan te trekken om de noodzakelijke dagelijkse beweeginspanning te leveren.

Met ‘Kortrijk in Form’ krijgen medewerkers een extra duwtje in de rug om gezond te leven, ook op het vlak van voeding, mentaal welzijn en (de)connectie. Inzetten op de gezondheid van werknemers verdient die investering ruimschoots terug: medewerkers zijn fitter, gezonder, voelen zich beter, hebben minder last van stress, zijn minder vaak ziek en dus ook productiever.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier