“Sport en beleving centraal”: Queen’s Club verhuist en groeit uit tot echt sportfestival

Roger Fuchs, Tanguy Vermeeren en Dempsey Vervaecke. © Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Op zaterdag 6 juli wordt Waregem Gaver Tennis Club langs de Zuiderlaan omgetoverd tot het Wimbledon van de Leiestreek. Maar er is meer. Queen’s Club ging vorig jaar van start als padeltornooi, nu pakt de organisatie uit met een veelzijdig sportfestival. “Zonder witte outfit geraak je niet binnen”, klinkt het.

Naar de ‘elegance’ van het prestigieuze Wimbledon-tennistornooi organiseerden drie sportieve vrienden vorige zomer de eerste editie van Queen’s Club. Het padeltornooi bij Arenal lokte meer dan 250 deelnemers en veel enthousiaste supporters. Op zaterdag 6 juli staat de tweede editie op de agenda. Maar Roger Fuchs, Tanguy Vermeeren en Dempsey Vervaecke voorzien een pak meer dan enkel padel.

Sport en muziek centraal

“Het wordt een volwaardig sportfestival. We organiseren naast ons intussen bekend padeltornooi ook fitness en spinning in openlucht, massage en petanque”, klinkt het. “We zetten vol in op beleving en toveren Waregem Gaver Tennis Club om tot een zomerbar waar sport en muziek centraal staan.”

“Wie denkt dat je moet padellen om af te zakken, is fout. We mikken met ons festival op een heel breed publiek, sporters en toeschouwers. Volgend jaar breiden we ons aanbod wellicht verder uit. We zijn alvast blij met de verhuis. Hier hebben we veel mogelijkheden. Er is ruimte genoeg voor onze verschillende activiteiten en voor het ruime food & drinks-aanbod.”

De deuren van Queen’s Club 2024 openen al om 9 uur. “Dan voorzien we een uitgebreid ontbijt. ’s Middags kunnen deelnemers genieten van een gezonde lunch en onze bars zijn doorlopend open. Je kan er terecht om te hydrateren na een inspanning of om te genieten van een verfrissende cocktail.”

Wit, witter, witst

Wie vanuit de Waregemse woontorens een blik op het Regenboogpark werpt, zet beter z’n zonnebril op. De drie vrienden gaan opnieuw vol voor de Wimbledon-stijl. “Sporters moeten volledig in het wit gekleed zijn, van kop tot teen. Wie op de dag zelf langskomt om te supporteren, hoeft dat niet te doen. Maar we verwachten wel een wit bovenstuk om in de sfeer te blijven.”

Net als vorig jaar steunt Queen’s Club een goed doel. “We willen iets rond beweging organiseren voor de senioren in wzc De Meers, die op 6 juli even onze buren zijn.”

Alle info vind je via sociale media en op https://www.queensclub.be/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier