Sofie (39) en Kathy (48) openen tot 16 juni pop-up met handgedraaide lavabo’s en hedendaagse juweelontwerpen: “boeiende ervaring”

Kathy Bruyneel en Sofie Moentjens van pop-up Modulair. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Nog tot 16 juni – telkens van dinsdag tot zaterdag – kun je in het tijdelijke handelspand van Modulair aan de achterkant van het Belfort terecht voor een pop-up met handgedraaide lavabo’s en hedendaagse juweelontwerpen. “Een aparte combinatie, maar een boeiende ervaring.”

Modulair, het platform van Stad Brugge en De Republiek dat tijdelijke handelspanden ter beschikking stelt, sloeg de handen in elkaar met Syntra West om een reeks makers en ambachtsmensen die een opleiding volgen een pop-upmogelijkheid te bieden in een van de handelspanden aan de achterkant van het Belfort.

Goede match

Nog tot en met 16 juni runnen Sofie Moentjes (39) en Kathy Bruyneel (48) er samen een winkeltje waar ze respectievelijk zelfgemaakte juwelen en zelfgedraaide lavabo’s aan de man en vrouw brengen. Beide dames zijn afkomstig uit Deinze, waar Sofie nu nog steeds woont. Kathy heeft zich intussen in Ichtegem gevestigd, waar ook haar bedrijfje De Pottenbakkerij gelegen is. “Het is Syntra West die ons heeft samengebracht. Het was een goede match, want we hebben een klik. We werken goed samen”, zegt Sofie. “Onze producten lijken misschien uiteenlopend, het is een wat aparte combinatie, maar het is beslist een boeiende ervaring”, vult Kathy aan.

Onder de noemer Lave Beau ontwerpt en vervaardigt ze stijlvolle en karakteristieke wastafels of lavabo’s, in de volksmond. “Voorheen was ik lange tijd actief als opvoedster, maar sinds enkele jaren leg ik me volledig toe op deze activiteit”, zegt Kathy. “Ik richt me vaak aan interieurarchitecten en designers. Met deze pop-up willen we een nieuw publiek laten kennismaken met onze producten.”

Goudsmid

Voor Sofie is het nog een bijberoep, naast haar job als vertaler-tolk bij Universiteit Antwerpen. “Ik ben aan mijn opleiding voor goudsmid bij Syntra West begonnen tijdens de coronacrisis. Mijn opa, naar wie de naam van mijn bedrijfje Atelier Médard verwijst, was ook goudsmid. Het zit in de familie en die passie is nu bij mij uitgekomen. Voorlopig is het nog rustig hier in de winkel, maar we hopen onze producten aan een ruimer publiek voor te stellen.”

Info: www.ateliermedard.com en depottenbakkerij.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier