Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet en toewijding inspireert ze anderen”

Soetkin Vergote met haar partner en kinderen en burgemeester Lode Morlion. © Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Gehuldigd worden met de titel Laureaat van de Arbeid, is een eer die slechts een beperkt aantal burgers te beurt valt. Om haar bijzondere staat van dienst, haar inzet, haar inspirerende gedrevenheid en de manier waarop ze mensen motiveert, werd Soetkin Vergote gehuldigd.

Soetkin (42) is getrouwd met Bart Vandenbroucke, en samen zijn ze de trotse ouders van Jitske (14) en Lasse (12). Ze bouwde ook een mooie carrière op bij politiezone Polder. Soetkin startte, nadat ze haar diploma licentiaat criminologie behaalde, op 2 oktober 2006 bij de politie, en volgde de basisopleiding aan de West-Vlaamse politieschool. Vanaf 1 januari 2008 ging ze aan de slag als interventie-inspecteur bij politiezone Polder. Op 1 december 2012 sloot ze zich aan bij de recherche en op 1 juli 2015 promoveerde ze tot hoofdinspecteur en teamverantwoordelijke in de sectie drugscriminaliteit.”

Lof van burgemeester

Burgemeester Lode Morlion: “Bij politiezone Polder staat Soetkin bekend als een uitstekende medewerker, teamchef en collega. Met haar positiviteit, opbouwende kritiek, en gedrevenheid, motiveert ze haar team. Recent, op 1 maart, werd Soetkin aangesteld als aspirant-commissaris en begon ze aan de opleiding ter voorbereiding op promotie tot officier van politie. Met haar inzet en toewijding inspireert Soetkin anderen, en samen met haar prestaties die ook een mooie bijdrage aan onze gemeenschap zijn, is dat een terechte reden om haar de titel ‘Laureaat van de arbeid’ toe te kennen.”

Officieel brevet

“Ik ben er fier op dat ik haar het officiële brevet vanwege de koning mag overhandigen, die haar in 2023 al de titel en het zilveren ereteken van ‘Laureaat van de arbeid’ verleende in de sector ‘Politie en civiele veiligheidsdiensten.’ Normaal zou ook Andre Vanpeteghem, Eredeken van de Arbeid, hierbij aanwezig zijn, maar hij liet zich in laatste instantie verontschuldigen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier