Skatecontest tijdens skateboarddag in Izegem

Geniet van de skatecontest. © GF
Redactie KW

Elk jaar is er op 21 juni de Go Skateboarding Day, een internationaal evenement bedoeld om skateboarders dichter bij elkaar te brengen. Dit jaar valt 21 juni op een vrijdag en organiseert Jeugd Izegem opnieuw een Skatecontest op Izzepark waar skaters hun tricks kunnen demonstreren.

Tussen 18 en 18.30 uur kan er ter plaatse deelgenomen worden in twee categorieën. -14 jaar en +14 jaar. “Er is geen inschrijving nodig. De jongeren kunnen de avond zelf beslissen of ze zullen meedoen. Op die manier houden we het zo laagdrempelig mogelijk”, vertelt Adelien van de vrijetijdsdienst. “In beide categorieën zijn er voor de top 3 weer prachtige prijzen te winnen, namelijk cadeaubonnen van North Skateshop van 100, 50 en 25 euro.”

De top 3 zal net zoals vorig jaar weer door een vakkundige jury (Jaydee) beslist worden. Naast de contest zijn er opnieuw een bar, braadworsten en een dj vanuit de mooiste caravan van het land voorzien.

“Om het nog gemakkelijker te maken werken we dit jaar met drankkaarten van 5 of 10 euro die cash, met de bankkaart of Payconiq kunnen aangekocht worden en voor de allerkleinsten hebben we dit jaar ook een springkasteel voorzien.”

Weer afwachten

Maar het weer blijft wisselvallig en misschien wordt het voor de skaters geen ideale zonnige dag. Ook de dagen naar aanloop van 21 juni bleef het weerbericht er elke dag anders uitzien en is het dus heel moeilijk te voorspellen of het zal meezitten of tegenvallen.

“Wij hebben beslist dat we hoe dan ook het evenement laten plaatsvinden, maar dat het wedstrijdgedeelte sterk afhankelijk zal zijn van het weer”, legt Adelien uit. “We zullen op het moment zelf met de deelnemende skaters en jury beslissen of het veilig genoeg is om de wedstrijd te laten doorgaan.”

“Wel kan ik je verzekeren dat de bar, de braadworsten, de lancering van de skatekaart en de dj aanwezig zullen zijn. Regen of niet, een feestje zal er zijn. Duimen en hopen dus op een zonnige vrijdagavond.” (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier