Sint-Laurentiuskerk in Kemmel wordt OC Kemlis

OC Kemlis is de naam van de oude kerk die nu OC wordt. Burgemeester Wieland De Meyer en schepenen Bart Vanacker en Bert Doise stellen de nieuwe naam voor. © EF
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

De verbouwingswerken aan de Sint-Laurentiuskerk in Kemmel tot ontmoetingscentrum verlopen vlot, de planning om in het weekend van 27 september tot 29 september te openen zal normaal gehaald worden. Ondertussen is de nieuwe naam voor het ontmoetingscentrum bekend: OC Kemlis.

De gemeente Heuvelland had eerder gevraagd naar een naam voor het nieuwe OC. De redactieraad van het infoblad had drie namen voorgesteld: ’t Gewelf verwijzend naar de bouwconstructie in de kerk, Kemlis als de eerste naam voor Kemmel die opdook in de geschriften van 916 en verwijzend naar culmen of top, en Malegijs verwijzend naar de legende van het paard en de drie meisjes. Met 45 procent van de stemmen werd OC Kemlis uiteindelijk weerhouden.

De opening van OC Kemlis zal gedurende liefst 24 uur gevierd worden. De activiteiten starten op zaterdag om 14 uur en lopen daarna non-stop door tot zondag 14 uur. “Na het officiële doorknippen van het lintje voorzien we verschillende optredens”, vertelt schepen Bart Vanacker (Gemeentebelangen). “Op zondag starten we dan met een vroege ochtendquiz, een ochtendwandeling en de zonnegroet. We voorzien aansluitend ook nog een voorleesmoment en een aperitiefconcert. Wie aan alle activiteiten deelneemt, krijgt de titel van Strafste Kemmelnaar.”

Het nieuwe OC wordt een plaats voor dorpsfeesten en vergaderingen van verenigingen. Om tot een volwaardige ontvangstruimte te komen, werden een aantal pilaren uit de kerk weggenomen. Ook de kerkdeuren werden vervangen door een glazen wand. De brandglasramen bleven wel bewaard. Naast de grote zaal is er ook een foyer in de zijbeuk van de kerk waar tentoonstellingen georganiseerd kunnen worden. De eerste expo is alvast gepland in het najaar door enkele Heuvellandse kunstenaars. Verder komt er ook nog een keuken op het gelijkvloers. Op de bovenverdieping zal de tekenacademie haar intrek nemen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier