Schip loopt vast onder gekende brug: “We zullen deze brug verhogen”

Het schip raakte gekneld onder de brug Wevelgem-Lauwe. © Thijs Pattyn
Redactie KW

Een schip op de Leie zat zondagnamiddag een poos gekneld onder de brug Wevelgem-Lauwe. Onlangs werden plannen voorgesteld om de brug te verhogen.

Een schip raakte zondagnamiddag rond 17 uur gekneld onder de brug Wevelgem-Lauwe. Het schip bleef steken aan de bovenkant van enkele containers. Passanten zagen hoe het schip zich meter per meter verder manoeuvreerde tot het helemaal onder de brug door gevaren was.

Gekende brug

Het is niet de eerste keer dat een schip tegen de brug vaart. De Vlaamse Waterweg stelde onlangs nieuwe brugplannen voor. “De huidige brug heeft normaal een doorvaarthoogte 4,76 meter, het is een van de laagste bruggen van de Leie-as”, aldus Geert Weymeis, woordvoerder van De Vlaamse Waterweg. “De toekomstige brug wordt minstens 7 meter hoog.”

Drie lagen containers

De werken worden uitgevoerd in het kader van het Seine-Scheldeproject, waardoor boten met drie lagen containers er door kunnen. Het is de bedoeling om nog deze zomer de omgevingsvergunning aan te vragen. In het beste geval zullen de werken starten in 2025 en duren ze drie jaar. (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier