Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen

De voorstelling van de gloednieuwe all weatherpiste vond plaats onder een stralende zon. © LV
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Vrijdagavond werd bij Sport Vlaanderen Waregem de gloednieuwe all weatherpiste voorgesteld. Het stadsbestuur en vzw De Gaverbeek investeerden in een grote piste die het ganse jaar door gebruikt kan worden. Daarnaast werd ook een extra longeerpiste ingericht. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis”, reageert directeur Wim Vanderschueren.

De Waregemse Sport Vlaanderen-site in de Veldloopstraat naast de hippodroom vormt jaarlijks het decor van allerlei hippische wedstrijden en events, van de Paascross tot internationale topdressuur. Het sportcomplex wordt ook bijna dagelijks gebruikt voor trainingen. De site krijgt een grondige makeover. Na een vernieuwde drafbaan en enkele nieuwe stallen was de volgende stap het aanleggen van een all weather- en longeerpiste.

“Onder het motto ‘stad in galop’ werken we de jongste jaren nog intensiever samen met de paardensportverenigingen om de terreinen van de hippodroom en Sport Vlaanderen Waregem op te waarderen”, duidt schepen van Sport Kristof Chanterie (CD&V). “Samen met rijvereniging De Gaverbeek dienden we vorig jaar een investeringsdossier in. Dat werd positief beoordeeld en Sport Vlaanderen kende ons project 220.000 euro toe.” De werken zelf bedroegen in totaal 440.000 euro, inclusief btw.

260 leden

Vzw De Gaverbeek bestaat bijna 50 jaar en telt op vandaag 260 actieve leden. De opening van de nieuwe all weatherpiste van 80 op 50 meter werd vrijdagavond druk bijgewoond. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis. Het is een droom die werkelijkheid wordt”, reageert voorzitter Wim Vanderschueren.

“Deze moderne eb en vloedpiste kwam in plaats van de gewone buitenrijbaan en is ontworpen om ruiters het hele jaar door optimale trainingsomstandigheden aan te bieden, ongeacht het weer. De piste is uitgerust met de nieuwste technologieën op vlak van drainage en bodemkwaliteit, waardoor een constante, zachte en veilige ondergrond gegarandeerd wordt.”

Comfort

Daarnaast werd een longeerpiste ingericht. “Het longeren van paarden is een essentiële trainingsmethode voor de ontwikkeling van de balans en gehoorzaamheid van het paard. Die piste is eveneens voorzien van hoogwaardige materialen om de veiligheid en het comfort van zowel paard als ruiter te verzekeren.”

“We zijn Stad Waregem enorm dankbaar voor deze indrukwekkende investering. De toekomst van onze club werd hiermee verankerd. De volgende fase van onze toekomstvisie is het renoveren van de oudere rode stallen en de ganse zone er rond. We willen ook de vaste eventinghindernissen herstellen om de volledige hippische site nog beter uit te rusten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier