Patrick Himpe verrast door collega’s nu hij 50 jaar aan de slag is bij drukkerij van textielbedrijf LANO

Patrick Himpe (68) met personeelsdirecteur Karel Lagast en zijn collega’s Maureen Verhoye, Heidi Debakker en Isabelle Vandamme. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 17 juni is drukker Patrick Himpe dag op dag 50 jaar aan de slag in de drukkerij van textielreus LANO in Harelbeke. Hij werd verrast met een versierd bureel door personeelsdirecteur Karel Lagast en collega’s Maureen Verhoye, Heidi Debakker en Isabelle Vandamme. “Een zeer aangename verrassing”, aldus Patrick.

Patrick, die eerst wever was, begon op jonge leeftijd bij LANO te werken. Ik leerde Pierre kennen bij het voetbal in Harelbeke, nu KRC. Ik was toen keepertrainer en daarvoor keeper”, vertelt Patrick (68). “Ik was toen wat men noemde een jeugdproduct, ik bleef er tot mijn27ste. Ik speelde bij KV Kortrijk en kwam terecht als keepertrainer bij KVK en SV Waregem. Van Maldeghem haalde mij toen terug naar Harelbeke.” Patrick begon na zijn legerdienst bij de ververij in de Zuidstraat maar kon niet goed tegen de verfgeur en de nabehandeling. “Het werd dus de drukkerij, ik had als vakantiejob als drukker gewerkt. Het zou wel lukken. En het lukte (lacht).” Patrick leerde veel bij. “De kneepjes van het vak zeg maar. Eerst waren er minder drukpersen. Tijdens een opendeurdag zei ik aan zaakvoerder Pierre (Lano) dat er moesten nieuwe drukpersen komen, nu hebben we er drie die volop draaien. Een machine heeft meer dan 38 miljoen stukken op de teller staan: kopies, folders, formulieren, etiketten voor de tapijten enzovoort. De persen worden goed onderhouden (glundert).”

Ik wil graag nog een tijdje werken, want mijn werk is echt mijn passie geworden

Patrick was verrast én opgetogen met het onverwacht versierd bureau. Wist hij het? “Eerlijk gezegd had ik wel een klein voorgevoel, ik wist het denk ik dan. Ik heb namelijk goede collega’s en zij zijn in voor een mooie verrassing, eigenlijk een zeer aangename verrassing”, vertelt Patrick verder. Hoe lang hij nog wil werken? “Goh, veel heb ik nog niet over de toekomst nagedacht. Ik denk daar nog niet aan en zeker niet onmiddellijk aan stoppen. Ik wil graag nog een tijdje werken, want mijn werk is echt mijn passie geworden (glimlacht).” In de firma kent iedereen Patrick. “Hij is de rust zelve, doet graag een praatje, werkt secuur en naarstig en is een goede drukker”, zegt personeelsdirecteur Karel Lagast. “Patrick is een braaf en werkzaam man. We zijn blij dat onze verrassing voor zijn 50ste dienstjaar goed meevalt. Nog niemand bij de firma heeft het hem voorgedaan ”, aldus de collega’s Maureen, Heidi en Isabel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier