“Ik ga je missen, padre”: West-Vlaamse vader ‘Berten’ (77) van PVDA-topman Raoul Hedebouw overleden aan kanker

Hubert Hedebouw (links) is overleden. Dat laat zijn zoon Raoul weten op Facebook. © Facebook/Belga/Montage KW
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Hubert ‘Berten’ Hedebouw, de vader van politicus Raoul Hedebouw, is op 77-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de topman van PVDA zelf op Facebook. Hubert was een geboren en getogen West-Vlaming, maar verliet op jonge leeftijd Ruddervoorde voor Herstal bij Luik.

“Lieve papa… Je hebt ons vanmorgen verlaten na een korte strijd tegen die vreselijke ziekte…”, schreef PVDA-kopstuk Raoul Hedebouw dinsdagavond op Facebook. Met die boodschap kondigde hij het overlijden van zijn vader Hubert aan. De man verloor de ongelijke strijd met lymfeklierkanker. Hij zou in november 78 worden.

“Ik zal je missen, padre”, schrijft Hedebouw nog. “Ik had echt geluk je zoon te mogen zijn.”

(lees verder onder de Facebook-post)

Hubert ‘Berten’ Hedebouw is geboren in Brugge en groeide op in Ruddervoorde bij Oostkamp, maar vestigde zich na zijn studies met zijn latere echtgenote Paula Hertogen uit Hasselt in het Luikse Herstal. Hij ging er als arbeider aan de slag in staalfabriek Cockerill.

Raoul en zijn zus Line groeiden op in Herstal, maar werden opgevoed in het Nederlands en brachten veel tijd door in West-Vlaanderen. “Die periodes bij mémé in Ruddervoorde hebben een grote invloed gehad op wie ik ben geworden”, zei Raoul Hedebouw daarover eerder bij KW.

Lees hier het (gedateerde) interview met Raoul Hedebouw over zijn West-Vlaamse wortels. Lees hier het meest recente interview van Hedebouw bij onze collega’s van De Zondag.

Raoul Hedebouw en zijn zus Line als kind, met vader Hubert op de achtergrond.
Raoul Hedebouw en zijn zus Line als kind, met vader Hubert op de achtergrond. © Repro KW

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier