Oudleiders Chirojongens Zwevezele pakken uit met 17de editie Theaterwandeling

Georges Gielen
Georges Gielen Medewerker KW

De vzw Oudleiders Chirojongens Zwevezele pakken op zaterdag 31 augustus voor de 17de maal uit met hun jaarlijkse ‘Theaterwandeling’. Een voor de provincie uniek spelconcept, waarbij toeschouwers tijdens één avond van zo’n zes korte shows kunnen genieten. “De hele organisatie vraagt logistiek een strakke timing en ook voor de artiesten is het een hele klus”, legt woordvoerder Philip Gryspeert uit.

‘Theaterwandeling’ dekt eigenlijk niet de hele lading van deze culturele zaterdag, omdat de shows een gevarieerde combinatie zijn van theater, circusacts, acrobatie, stand up comedy, dans en muziek. “De bedoeling is dat de toeschouwers met een bus naar de eerste halte worden gebracht, waarna ze te voet van de ene show naar de andere wandelen”, zegt Philip Gryspeert. “Overal hebben we stoelen voorzien en in totaal wordt er toch zo’n zeven kilometer afgewandeld langs gekende en minder gekende straten en wegeltjes in en rond Zwevezele. Als afsluiter eindigt het gezelschap in CC De Wissel, waar de vrolijke broers van ‘De Noenkels’ voor de muzikale animatie zorgen. Een leuke afwisseling van ontspanning en cultuur.”

Strakke planning

Elke voorstelling duurt zo’n klein kwartiertje en start vanaf 17.30 uur. Daarna volgt er een show om het half uur. De hele organisatie vraagt een strakke planning, want voor elke show worden maximaal zo’n honderd toeschouwers toegelaten en die moeten op tijd naar de volgende voorstelling vertrekken vóór de volgende groep opduikt. De artiesten zijn niet van de minste. Company Hopscotch trainde in de ‘École Supérieure des Arts de Cirque’ in Brussel, TNT Crew behaalde een tweede plaats in ‘Belgium’s Got Talent’, stand up comedian Moshin Abbas werd nipt tweede tijdens de Lunatic Comedy Award en de Guinese groep Amoukanama haalde de halve finale in het razend populaire ‘America’s Got Talent’!

Snel uitverkocht

Wie zeker een ticket wil bemachtigen, kan best de énige voorverkoop niet missen op zaterdag 29 juni tussen 10 en 12 uur in cultuurcafé cc De Wissel, Tramstraat 8 in Zwevezele. Een ticket kost 15 euro, betaalbaar met cash of payconic. De resterende tickets zijn daarna enkel nog verkrijgbaar aan 17 euro in het B&G Verzekeringskantoor, Marktplein 19, Zwevezele of telefonisch via 0475 79 55 57. Kleuters nemen gratis deel.

Naar verluidt kun je er maar beter snel bij zijn, want het hele zaakje raakt elk jaar vrij snel uitverkocht. De Wingense burgemeester Lieven Huys is eveneens lid van de organisatie. “De opbrengst van de Theaterwandeling gaat elk jaar naar een goed doel, zoals het wzc Het Laar of de Chiro”, aldus Huys. Praktische tip: een zaklamp en een fluojasje zijn verplicht. (GGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier