Opnames Britse serie ‘Bookish’ in De Keizer

Het productieteam van de BBC-serie ‘Bookish’ zocht een authentieke cinema anno 1946, en die vonden ze in Cultuurhuis De Keizer. © Kurt Desplenter Foto Kurt
Redactie KW

Cultuurhuis De Keizer gaat de internationale toer op. Dinsdag werd de cinema gebruikt om enkele scènes op te nemen die worden gebruikt in een nieuwe Engelstalige BBC-serie, ‘Bookish’. Het productieteam was op zoek naar een authentieke cinema, waar de tijdsgeest van toen is bewaard gebleven.

“De opnames zijn enkel van het interieur van Cultuurhuis De Keizer”, vertelt Liesbeth De Wilde, Location Manager bij Happy Duck Films. Happy Duck Films is een productiehuis in Mechelen, gekend van onder andere de dramaserie ‘The Couple Next Door’ en de Britse TV-serie ‘Professor T’ met Ben Miller. “Momenteel starten we een Engelstalige internationale serie op voor UK TV en BBC, genaamd ‘Bookish’. Het verhaal gaat over een detective, Book, die in het naoorlogse Londen woont en de politie helpt bij het oplossen van fascinerende en ingewikkelde misdaadverhalen.”

Primeur

“De serie speelt zich af in 1946”, zegt Liesbeth. “We kozen voor cinema De Keizer omdat we op zoek waren naar een cinemazaal anno 1946. Naar ik weet, is het de eerste keer dat we een locatie in Lichtervelde gebruiken. Voor deze reeks werden er al opnames gemaakt in Namen, Gent, Anderlecht, La Louvière en verder staan onder andere Antwerpen, Binche, Sint-Katelijne-Waver nog op de planning. De serie zelf speelt zich af in Londen.”

“Ze zijn met een gigantische ploeg naar De Keizer afgezakt”, vertelt Stephanie Caset, uitbaatster van Cultuurhuis De Keizer. “Het is superleuk dat ze onze zaal als locatie gebruiken en het brengt ook wat leven in de brouwerij. Ze filmden in de cinemazaal zelf, waar alles nog authentiek is als 100 jaar geleden. De acteurs zitten in de oude stoelen, naar een film te kijken. Dit is een unieke stempel voor cinema De Keizer, het productiehuis komt van ver om opnames te doen. De tijdsgeest van toen is hier nog echt bewaard gebleven, en daar waren ze vooral naar op zoek.” (JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier