Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare

De opening van de zomerspeelplaats op het Stationsplien lokte meteen heel wat volk. © Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Zaterdagmiddag werd de zomerspeelplaats op het Stationsplein in Roeselare officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een nieuw, gesmaakt evenement. Het foodtruckfestival voor kinderen lokte onmiddellijk veel bezoekers.

De zomerspeelplaats op het Stationsplein is inmiddels een jaarlijks terugkerend gegeven. “Bij de recente vernieuwing en vergroening van het plein hebben we ook een permanente speelomgeving gecreëerd, maar ook de zomerspeelplaats is terug”, aldus schepen van Jeugd Matthijs Samyn (CD&V).

De zandbak met verschillende speelelementen is iets kleiner dan de voorbije jaren, maar bevindt zich vlakbij de horecaterrassen waar de ouders kunnen genieten van een drankje terwijl hun kinderen volop ravotten in het zand.

Eerste editie van kinderfoodtruckfestival

De zomerspeelplaats werd zaterdagmiddag geopend. Heel wat jonge gezinnen hadden inmiddels aangeschoven aan een van de foodtrucks op het plein. “Dit kinderfoodtruckfestival is geslaagd. Lekkere gerechtjes aan een goed ingeschatte prijs zodat het ganse gezin volop kan genieten van dit gebeuren. Zeker een vervolg waardig”, aldus Bert Damman uit Moorslede.

Speelcontainer op de Grote Markt

Ook op de Grote Markt kunnen kinderen zich sinds enkele dagen volop uitleven. Daar werd er opnieuw een speelcontainer met verschillende speelelementen geplaatst. “De speelcontainer blijft de ganse zomervakantie staan, maar wordt wel weggenomen bij grote evenementen zoals de 21 juli-viering en de Ketnet Zomertour op 15 augustus”, aldus schepen Samyn.

Mobiele speelcontainers

Ondertussen reizen de mobiele speelcontainers opnieuw de stad rond. De containers blijven telkens drie weken lang in een bepaalde buurt staan. In juli strijken de mobiele speelcontainers nog neer in de Hoogstraat, Regenboogstraat, Biezenstraat en in het Dambertshof. In augustus zijn de Lucien Victorstraat, Lucien Bockstaelestraat, het Madeliefjesplein, de Klaproosstraat, de Joseph Hanoullestraat, het Prinsenhof, de Baliestraat en de Victoria Courtensstraat aan de beurt.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier