Vrije basisschool H. Familie in Oudenburg verhuist naar nieuwbouw: “Kijken we al lang naar uit”

Sabine Biebauw en Ann Merchiers (tweede en derde van rechts) konden op 35 medewerkers rekenen om de verhuizing op wieltjes te laten verlopen. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Maandag 1 juli was de grote dag voor vrije basisschool H. Familie. Nadat er in 2018 goedkeuring kwam van het dossier voor een nieuwbouw, was er eindelijk de verhuizing. “Hier kijken we al lang naar uit”, zeggen Sabine Biebauw en Ann Merchiers. “We mogen dan ook met trots zeggen dat we nu de mooiste school hebben.”

In 2005 diende VBS H. Familie een dossier in naar aanloop van de bouw van een nieuwe school. “Het werd in 2018 eindelijk goedgekeurd. En zes jaar later is het zover: we kunnen verhuizen”, vertelt Sabine Biebauw, voor Ann Merchiers directeur van de school en nu coördinerend directeur van scholengroep Novus. Zij volgde in die functie het dossier verder op en leidde ook de verhuizing, waarvoor ze op de hulp van 35 medewerkers kon rekenen. “Een pluim ook voor ons team dat al twee weken met de voorbereiding bezig was”, zegt Ann Merchiers.

“Alheembouw zei dat dit het mooiste project is dat de firma al gerealiseerd heeft”

De bouw van de nieuwe school startte in september 2023. “Er was enige vertraging doordat het terrein binnen het castellum ligt en er opgravingen moesten gebeuren. Er werden hier zes waterputten gevonden”, legt Sabine uit.

Mooiste realisatie

“Deze school is een project voor de toekomst, voldoet aan alle voorwaarden en is heel vernieuwend”, zegt Sabine Biebauw met trots. “Alheembouw zei zelf dat dit het mooiste project is dat de firma al gerealiseerd heeft.”

Op het gelijkvloers bevinden zich de kleuterklassen, met voor de kinderen een tuintje met zandbak. Op de eerste verdieping huizen straks het eerste en tweede leerjaar, op de tweede verdieping het derde en vierde leerjaar en op de derde verdieping het vijfde en zesde leerjaar. “Nieuw en innoverend zijn de leerpleinen per twee klassen, waar de leerlingen aan een project kunnen werken. Daarvoor zijn we gaan kijken in Finland”, vertelt Sabine nog.

Educatieve daktuin

“Bijzonder trots zijn we ook op onze educatieve daktuin met serre”, vult directeur Ann Merchiers aan. Zaterdag 31 augustus vindt de officiële opening plaats met vanaf 14.30 uur doorlopend bezoek aan de nieuwe school. Het oude gebouw, dat dateert van 1960, wordt straks afgebroken om plaats te maken voor een woonerf. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier