VBS Poldernest Pervijze zwaait directrice Roselijn Verstege uit: “De sociale contacten zal ik missen”

Directrice Roselijn Verstege, samen met een aantal kinderen van VBS 't Poldernest in Pervijze. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Roselijn Verstege (64) startte in het onderwijs in 1986. In 2015 begon ze als directrice in Pervijze. Roselijn woont in Brugge met haar partner Leo Van de Velde. Ze heeft vier kinderen en vier kleinkinderen.

“Als groepsleidster in de jeugdbeweging wist ik dat ik iets met kinderen wou doen. Vandaar het idee om in het onderwijs te stappen. Ik gaf 29 jaar voornamelijk les in de derde graad. Toen kon ik starten in de school van Pervijze. Ik werd er ingesmeten. Met vallen en opstaan en dankzij de steun van collega’s en vrijwilligers hebben we de schoolwerking kunnen verderzetten en uitbouwen tot een fijne leef- en leergemeenschap”, vertelt Roselijn.

“Directeur zijn, is samen met je team veel kunnen bereiken in je school, samen zoeken om alles in goede banen te leiden. Het is kijken wat er voor onze school belangrijk is, met vertrouwen in de leerkrachten. Ik heb veel leuke herinneringen zoals de tweedaagse met het team, de kinderen zien spelen in de speelweide, de informele momenten met de collega-directies. Ik gaf ook nog Frans in het zesde. De sociale contacten met ouders, teamleden, directies en de kinderen zal ik heel erg missen.”

Veel gerealiseerd

Tijdens haar tijd als directrice is er veel gerealiseerd op school. “We hebben van een kaal voetbalveld een mooie speelweide gemaakt, er is een polyvalente zaal gebouwd in 2017 en op 19 augustus starten we met de bouw van een nieuw afdak en een toiletblok”, aldus Roselijn. “Ik hoop ook dat ik belangrijke waarden heb gebracht, zoals respect voor elkaar. We kregen meer lestijden, er is meer administratieve ondersteuning en de financiering is gestegen. Het stijgende aantal taken, de digitalisering en de hoge verwachtingen van ouders en de maatschappij zorgden voor een hoge werkdruk.”

Mooiste beroep

“Leerkracht is, vind ik, het mooiste beroep ter wereld. Met kinderen mogen werken, houdt je jong: ze zijn nieuwsgierig, enthousiast en zo echt.”

Straks wordt voor Roselijn het hoofdstuk onderwijs afgesloten, maar er dreigt voor haar zeker geen zwart gat. “Ik heb heel wat hobby’s waar er nu weinig tijd voor is : zwemmen, wandelen, padellen, lezen, weggaan met vriendinnen, reizen, meer tijd met Leo, mijn vader, de kinderen en kleinkinderen. Ik zal me absoluut niet vervelen. Ik zal zeker nog wel eens binnen springen en indien gewenst een handje toesteken op school.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier