Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Op de foto herken je de winnende klas 3A van de Vrije Basisschool Don Bosco.(MM)
Redactie KW

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk Groeien en Bloeien van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.

Kritische blik

Thema van de kunstenwedstrijd was Blik op de toekomst. “Onze Bredense scholieren zijn creatief aan de slag gegaan met recycleer- en herbruikbare materialen met als doel een kritische blik te ontwikkelen op de huidige wegwerpmaatschappij. Op die manier hoopten we hen ook te sensibiliseren richting hergebruik. En dat resulteerde in prachtige werken”, vond milieu- en onderwijsschepen Kelly Spillier.

De 23 kunstwerken stonden opgesteld in het MEC Staf Versluys, waar bezoekers konden stemmen voor hun favoriete werk op basis van drie criteria: het achtergrondverhaal, de originaliteit in de gebruikte materialen en de originaliteit van het werkje zelf.

Per school werd telkens een winnaar gekozen. Voor de GO! Europaschool was dat het werk Vliegtuig van Batterijen, voor de GO! Middenschool Regenboog naar Duurzaamheid, voor VB Don Bosco Groeien en Bloeien, voor KW Ibis Ocean Action, voor VB Dorpslinde Klas van de Toekomst en voor de Buitenschoolse kinderopvang (BKO) Speelbot. Groeien en Bloeien won in de categorie beste ontwerp, Ocean Action bracht het beste verhaal en Speelbot gebruikte de meest originele materialen. Hoofdwinnaar werd de inzending Groeien en Bloeien van VB Don Bosco.

Gemeentehuis

De drie categoriewinnaars staan opgesteld in het gemeentehuis en zijn te bezichtigen vanaf 1 juli. De andere drie winnaars (de schoolwinnaars, die geen categoriewinnaars zijn) staan vanaf 1 tot 31 juli tentoongesteld in bibliotheek De Leestuin.

(MM)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier