Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Alle leerlingen van De Strandloper BuBaO schitterden in het totaalspektakel ‘Op zoek naar een betere wereld’. (foto MVO)
Redactie KW

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.

De Strandloper is een kleinschalige kleuter- en lagere school voor leerlingen met een attest basisaanbod en type 2. Leerkracht Gudrun Tahon schreef het scenario en voerde de regie, met assistentie van haar collega’s die voor de unieke kostuums zorgden en de dansjes bedachten.

De oudste leerlingen van het basisaanbod namen de sprekende rollen voor zich, terwijl de andere klassen hun beste beentje voorzetten bij de dansjes en bewegingschoreo. Niet alleen hoofdrolspelers Esmaeel, Khachik, Joica en Fleur trokken de aandacht – alle kinderen schitterden!

Ruimtereis

Leerkracht Gudrun vertelt het verhaal. “Vier vrienden hebben een rotdag op school achter de rug: slechte punten, een gsm die in een plas valt … Op tv zien ze ook alleen maar deprimerende beelden over oorlog, bosbranden, overstromingen en vluchtelingen. Ze vinden het niet meer leuk op onze aarde en bouwen een ruimteraket om op zoek te gaan naar een betere wereld. Tijdens hun ruimtereis hopen ze de ideale planeet te ontdekken, maar ze belanden op heel bizarre plaatsen.”

“Ze ontdekken de robotplaneet, de dansplaneet, de griezelplaneet, de snoepplaneet, de modeplaneet en de schuimplaneet. Ze leren dat daar ook problemen zijn en er niet alles altijd even leuk is. Zo word je op de snoepplaneet bijvoorbeeld veel te dik, of moet je op de modeplaneet altijd piekfijn uitgedost zijn. Nu pas zien ze hoe mooi de wereld ook is: de natuur, de dieren, de activiteiten en zich amuseren met hun vrienden. De perfecte planeet bestaat niet. Je moet er zelf iets moois van maken, en daarbij is vriendschap heel belangrijk.”

Voor leerkrachten én leerlingen was het een bijzondere uitdaging, en elke maandag werd er geoefend. Maar het resultaat was een gigantisch succes, bevestigd door het applaus van ouders en familie.

(MVO)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier