GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne ‘Byebye gazon’: videogesprek valt in de smaak

Klas 4C van juf Siska in de Goudenregenstraat won een videogesprek met Dieter Coppens, dankzij het project Byebye Gazon. © SLW
Stefaan Lernout

‘Maak ook van jouw schoolterrein een biodivers paradijs’. Zo nodigde Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne, de scholen in Wevelgem uit om deel te nemen aan Byebye gazon. Tien klassen werden daarvoor beloond met een ijsje, maar vooral het videogesprek met Dieter Coppens viel in de smaak.

26 Vlaamse steden en gemeenten namen deel aan dit initiatief dat zich in eerste instantie richt tot de burgers en oproept om één vierkante meter gras in elke Vlaamse tuin een heel jaar lang niet te maaien om zo het natuurgebied in Vlaanderen te verdubbelen. De Wevelgemse scholen lieten zich niet onbetuigd en zaaiden een bloemenweide waar insecten zich tegoed kunnen doen.

De leerlingen van het vierde leerjaar van de afdeling Goudenregenstraat werden beloond voor hun inspanningen. Zij wonnen een videogesprek met Dieter Coppens. Vol ongeduld zat de klas op dinsdagmiddag klaar. Aanvankelijk luidruchtig enthousiast, tot Dieter Coppens in beeld verscheen. Dat de populaire tv-persoonlijkheid hen persoonlijk toesprak bracht hen toch wat van slag. Gelukkig stelde hij de goede vragen en mochten de kinderen vrij vertellen hoe ze aan de slag waren gegaan.

Bijen

In het derde leerjaar had de klas geleerd over de bijen, ze wisten te vertellen dat de bijen van bloem naar bloem trekken en zo de zaadjes verspreiden. “Voor het project heeft de school met alle vier leerjaren van de Goudenregenschool samengewerkt”, vertelt juf Siska. “Uit elke klas mochten drie leerlingen mee helpen met het zaaien van de bloemenzaadjes. We kregen heel wat hulp van de gemeentediensten die ons toonden hoe het juist moest.”

ByeBye Gazon heeft er opnieuw 22 ambassadeurs bij, zo blijkt.

Ook thuis kan je nog deelnemen en een prijs winnen met deze campagne. Nog tot eind juni kan je je vierkante meter(s) registeren op de website www.byebyegazon.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier