Renovatieplannen voor Zeepreventium voorgesteld: Moderne infrastructuur voor campus met drie scholen

© GF
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Dinsdagavond zijn in De Haan de ambitieuze renovatieplannen voorgesteld voor de site van het Zeepreventorium. De drie scholen op de site zullen tegen het schooljaar 2026-2027 allemaal in nieuwe gebouwen gehuisvest zijn.

Momenteel bevinden zich drie !mpactscholen op diverse locaties binnen de site van het Zeepreventorium: BAZ (Type 5), het Zeelyceum (Type 5, opleidingsvorm 4) en Ennea (Type 9, opleidingsvormen 1 en 4). Toekomstgericht wordt daar geïnvesteerd in moderne schoolinfrastructuur die optimaal inzetbaar is voor de leerlingen, leerkrachten en het pedagogisch project. “Als scholengroep zijn wij momenteel bezig met de uitrol van een veelomvattend huisvestingsplan. Op verschillende plaatsen investeren wij fors in schoolinfrastructuur en realiseren wij aangename werk- en leerplekken voor het schoolteam en de leerlingen. Daarbij kiezen we voor transparante ontwerpen die voldoende contact met de natuur verzekeren. In het geval van onze campus aan zee, vertaalt zich dat in een licht en modern ontwerp dat naadloos aansluit op de buitenomgeving”, zegt Pieter De Winne van scholengroep !mpact.

© GF

De scholencampus wordt geclusterd in de zone grenzend aan het centrum van De Haan. Het GO! bouwdossier betreft dus het onderwijsgedeelte van de campus, waarbij voor de scholen BAZ, het Zeelyceum en Ennea wordt gebouwd en gerenoveerd. Na het doorlopen van een selectieprocedure voor architecten is het team van de centrale diensten Go!, scholengroep Impact! en scholen BAZ en Zeelyceum in september 2022 gestart met architectenbureau Compagnie-O uit Gent voor de opmaak van de plannen voor het bouwdossier. Het dossier werd met het oog op het bekomen van een omgevingsvergunning ingediend op 1 maart 2024, waarbij gehoopt wordt op een toekenning van de vergunning begin juli 2024. Eenmaal de omgevingsvergunning toegekend, start de aanbestedingsprocedure om een geschikte aannemer aan te stellen. De streefdatum voor de start van de werkzaamheden is begin 2025, zodat schooljaar 2026-2027 kan worden aangevat in de nieuwe gebouwen.

© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier